Antalyaspor Vakfı Başkanı Ali Yılmaz görevini bıraktı. Kırmızı beyazlı kulübün yeni vakıf başkanı ise Antalyaspor Divan Kurulu Başkanı Dündar Uluğkay oldu. Vakıf Genel Kurulu'na eski Başkan Ali Yılmaz ile Kulüp Başkanı Gültekin Gencer'in tartışması damgasını vurdu.

Antalyaspor Vakfı Mütevelliler Genel Kurul toplantısı Hasan Subaşı Tesisleri’nde gerçekleştirildi. 53 asil olmak üzere 8 kurum üyesinden oluşan vakfın genel kurulunda görev teslimi yapıldı. 3 yıldır Antalyaspor Vakfı Başkanığı’nı yapan Ali Yılmaz’ın genel kuruldaki açıklamaları sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi. Vakfın gerçekleştirilen genel kuruluna katılımın yüksek olması ise dikkat çekti.

Vakfın gelir gideri ve bilançolarının okunmasının ardından söz alan Antalyaspor Vakfı Başkanı Ali Yılmaz, bu kongrenin yapılmasını geciktirdiği için özür diledi.

Antalyaspor'un Süper Lig’e başarılı giriş yapmasına dikkat çeken Ali Yılmaz, son oynanan Fenerbahçe maçında yaşanan hakem hatalarının bir kez daha yaşanmamasını temenni etti. Yılmaz, görev yaptığı 3 yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri anlattı. Başkan Gültekin Gencer’in, 'Vakıftan para istedik vermediler.' sözünü hatırlatan Ali Yılmaz, "Doğrudur Antalyaspor Vakfı olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek için A.Ş’nin istediği parayı veremedik. Bizim vakıf olarak farklı sorumluluklarımız var." dedi.

Antalyaspor’un son 2 yılda vergi borçlarından dolayı başarısız bir dönem geçirdiğini hatırlatan Yılmaz, vergi borcunun aksamaması için şahsından kırmızı beyazlı kulübe 700 bin lira para verdiğini belirtti. Verdiği paranın bir kısmını alamadığını kaydeden Yılmaz, 'inşallah alırım' demesi üzerine Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, A.Ş’den bir alacağı olmadığını kaydetti.

Bu ifadelerin üzerine salondaki sesler yükselmeye başladı ve Ali Yılmaz ile Başkan Gültekin Gencer sözlü olarak tartışmaya başladı. Yılmaz, daha sonra alacağının çek olarak verildiğini ve henüz tahsil edilmediğini ifade etti. Bu konuşmanın üzerine araya giren diğer kurul üyeleri sonrası tartışma yatıştırılarak genel kurula devam edildi.

Toplantı sonunda konuşan Dündar Uluğkay, kendisine bu görevin ısrarla verildiğini ve memnuniyetle bu görevi yerine getireceğini söyledi. Uluğkay, Antalyaspor’u alt yapıya önem veren Avrupa kulübü yapma hedefi olduklarını açıkladı.