Atletico Madrid’den Barcelona’ya transfer olan milli futbolcu Arda Turan, Barcelona forması altında bütün kupaları kazanmak istediğini söyledi.

Arda Turan, İspanya'da imza töreninden sonra verdiği özel röportajda, futbol açısından dünyanın en büyük ve en özel yerinde olduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Buranın sadece bir kulüp olmadığını biliyorum. Kendimi çok özel hissediyorum. Buradaki insanların tavrı, yaklaşımı çok iyi. Dünyanın en iyi takımı ama herşeyden önce dünyanın en iyi oynayan takımı. Bu bana göre herşeyden önce geliyor. Sadece bir futbol kulübü değil, örfü, adeti ve yaşayışıyla Barça benim için çok çok farklı anlamlar ifade ediyor. Bundan önceki futbol yaşantımda da çocukluğumda da bu anların, bu günlerin hayalini kurdum ve şuanda hayalimi yaşadığım için çok mutluyum." dedi.

Türkiye’de Barcelona sevgisinin en üst düzeyde olduğunu kaydeden Arda Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemde gençlerin, çocukların ve bir çok insanın beni örnek alması, benim buraya gelip bunu yapabilmem, birçok kupayı kazanabilme ihtimali herkesi çok heyecanlandırdı. Bu durum insanları mutlu etti. Türk insanın bunları başarabileceğini gösterdiğimi düşünüyorum. Umarım bu sadece buraya gelmekle kalmaz, burada kazanılabilecek bütün kupaları kazanırım. Çünkü zaten Barça hedef olarak hep böyle."

"HAYATIMDA OYNADIĞIM EN ZOR MAÇLARI BARCELONA'YA KARŞI OYNADIM"

Yıldız oyuncu, İspanya’da oynadığı 4 yıl içinde en zor maçlarını Barcelona’ya karşı oynadığını artık şimdi bu takımın bir parçası olduğunu söyledi.

Barcelona'ya karşı oynamanın çok zor olduğunu da belirten Arda Turan, "Çünkü Barça topu hep ayağında tutuyor. Onlardan topu almak çok zordu. Ama onlara karşı o zaman iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Artık şimdi en iyi oynayan takımın içinde olduğum için çok mutluyum. Rakip olmak çok zordu. Barcelano futbol kulübünün futbolcusu olmak çok daha özeldir diye düşünüyorum." diyerek sözlerini tamamladı.