İspanya La Liga’nın 3. haftasında Atletico Madrid, kendi sahasında konuk ettiği Barcelona’ya mağlup oldu.

Vicente Calderon Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Barcelona, yıldız oyuncuları Neymar ve Messi’nin golleriyle 2 - 1 kazandı. Atletico’nun tek golü Fernando Torres’ten geldi.

Milli takımdan yeni dönen ve dün ikinci çocuğu olan Lionel Messi, yedek soyunurken onun yerine Rafinha ilk 11’de başladı.

İlk yarı karşılıklı ataklarla geçerken, karşılaşmadan gol sesi çıkmadı. İkinci yarıya hızlı başlayan Atletico Madrid, 51. dakikada Fernando Torres ile aradığı golü buldu.

Ancak Atletico’nun sevinci kısa sürdü. 54. dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşu kullanan Brezilyalı yıldız Neymar, mükemmel bir gole imza attı.

Dakikalar 60’ı gösterdiğinde Barcelona’da Rakitic’in yerine Messi oyuna dahil olurken, Atletico’da Fernando Torres yerini Jackson Martinez’e bıraktı.

76. dakikada gelişen Barcelona atağında, ceza sahası içinde Suarez’in bıraktığı topa dokunan Messi, takımını 1 - 2 öne geçirdi.

Maçta başka gol olmayınca Barcelona, deplasmanda Atletico Madrid’i 1-2 mağlup etti ve puanını 9’a çıkardı. Atletico Madrid ise 6 puanda kalarak 5. sıraya geriledi.

Öte yandan, bugün oynanan bir diğer maçta Real Madrid deplasmanda Espanyol’u 6-0 mağlup etti. Madrid ekibinde 5 gol atan Cristiano Ronaldo gecenin yıldızı olurken, bir gol de Karim Benzema’dan geldi. Puanını 7’ye çıkaran Real, Barça’nın ardından 2. sıraya yükseldi.