Azerbaycan’nın başkenti Bakü’de yapılacak 1. Avrupa Oyunları’nın açılış seremonisinde Türk kafilesinin en önünde dünya ve Avrupa şampiyonu Enes Erkan yer alacak. Bu gurura ulaşan ilk karateci olacak milli sporcu, açılış seremonisinde Türk Bayrağı’nı taşıyacak.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından organize edilen 1. Avrupa Oyunları, bugün başladı. 12-28 Haziran tarihleri arasında 50 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcunun 20 branşta mücadele edeceği organizasyonun açılış seremonisi, bu akşam, Türkiye saati ile 19.00’da yapılacak.

Türk karatesi bu akşam farklı bir gurur yaşayacak. Açılış seremonisinde Türk kafilesinin en önünde 2012 ile 2014 Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli sporcu Enes Erkan yer alacak. Türk Bayrağı’nı taşıyan isim olacak milli sporcu, bu çapta bir organizasyonda bu gurura ulaşan ilk karateci olacak.

"VERDİĞİM SÖZÜ TUTACAĞIM"

1. Avrupa Oyunları’nın açılış seremonisinde Türk Bayrağı’nı taşıyacak olmanın kendisi ve Türk Karatesi adına gurur verici olduğunu belirten Enes Erkan, "Biz sporcular, uluslararası arenada yer aldığımız her organizasyonda bayrağımızı en yukarı çıkarmak ve İstiklal Marşımız’ı okutmak için mücadele veriyoruz. O anı yaşadığımızda da tarifisiz duygular içerisinde oluyoruz. 1. Avrupa Oyunları’nda kafilemizin en önünde bayrağı taşıyacak olmam ise farklı bir gurur ve onur benim için. Hem ülkemizi, hem de Türk Karatesi’ni başarıyla temsil edeceğim." dedi.

2012 ile 2014’te Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan Milli sporcu, Mart ayında yapılan Avrupa Şampiyonası’nda kaybettiği altın madalyayı, Bakü’de telafi edeceğini söyledi. 28 yaşındaki sporcu, "İstanbul’daki şampiyonada amacım şampiyonluktu ancak nasip olmadı; Avrupa ikincisi oldum. O gün maçtan sonra “Avrupa Oyunları’nda altın madalya kazanacağım” sözünü vermiştim. Allah izni ile kardeş ülkemiz Azerbaycan’da verdiğim sözü tutacağım." diye konuştu.

14 Haziran Pazar günü, ferdi kumite +84 kiloda tatamiye çıkacak milli sporcu Enes Erkan, Perşembe günü yapılan oyuncular partisinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı, IOC ve WADA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Yönetim Kurulu üyesi Hasan Arat ile bir araya geldi.