Avrupa kıtasının yeni spor organizasyonu olan Avrupa Oyunları'nın güreş müsabakaları için hazırlıklar devam ediyor.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Avrupa Oyunları'nın güreş kategorisinde test müsabakaları başladı. Azerbaycan Güreş Fedarasyonu Kupası olma özelliğini de taşıyan söz konusu test yarışlarına başta Türkiye olmak üzere, Ukrayna, İran, Özbekistan, Gürcistan, Slovenya, Türkmenistan, Macaristan, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya ve Beyaz Rusya'dan sporcular katılıyor.

Haydar Aliyev Arena’da yapılan ve 4 gün boyunca devam edecek test müsabakalarında erkek ve bayan güreşçiler serbest ve grekoromen stilde müsabakalara katılacak. Yarışmada Türkiye'den katılan 43 sporcu madalya kazanmak işin mücadele edecek. Dereceye giren sporculara Azerbaycan Güreş Fedarasyonu tarafından madalya, diploma ve para ödülü verilecek. Güreş müsabakaları 19 Nisan'da sona erecek.

BAKÜ 2015

Bakü 2015 Avrupa Kıtası'nın yeni spor organizasyonu olan Avrupa Oyunları 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek.

Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenecek oyunlarda, 49 Avrupa ülkesinden 6 bini aşkın sporcu 20 branşta madalya sahibi olmak için mücadele edecek. Her dört senede bir tekrarlanacak söz konusu oyunlar, 2016 Rio Yaz Olimpiyatları öncesinde sporculara kendilerini sınamaları için fırsat sunarken bazı branşlarda da eleme turnuvası özelliği taşıyacak.