Azerbaycan'da düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları meşalesinin Bakü turu şehre büyük heyecan kattı. Ateşgah Mabedi'nde 26 Nisan’da yakılan Avrupa Oyunları(Bakü 2015) meşalesi 5 bin 500 kilometrelik Azerbaycan turunun ardından başkent Bakü'ye getirildi.

Ülkenin 60 bölgesinde dolaştırılan ve denizle Bakü’ye getirilen meşaleyi Hazar Denizi kıyısında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev karşıladı. Aliyev, Avrupa Oyunları'nın meşalesini coşkulu kalabalığın alkışları eşliğinde bir süre taşıdıktan sonra, İkinci Dünya Savaşı gazisi Fatma Settarova’ya teslim etti.

Coşkulu meşale turunda Cumhurbaşkanının eşi Mehriban Aliyeva, kızları Leyla ve Arzu ile oğlu Haydar Aliyev de Bakü sokaklarında meşaleyi taşıdı. Sporcuların, sanatçıların ve ünlülerin de taşıdığı meşale, Bakü'de önemli tarihi yerleri ve Avrupa Oyunları'nın yapılacağı spor tesislerinde dolaştırıldı.

BAKÜ 2015'E GERİ SAYIM BAŞLADI

Avrupa kıtasının yeni spor organizasyonu olan Avrupa Oyunları Bakü 2015'e geri sayım başladı. 12-28 Haziran tarihinde Azerbaycan’da düzenlenecek söz konusu oyunlara, 50 Avrupa ülkesinden 6 bini aşkın sporcu, 20 branşta madalya sahibi olmak için mücadele edecek. Her dört senede bir tekrarlanacak söz konusu oyunlar, 2016 Rio Yaz Olimpiyatları öncesinde sporculara kendilerini sınamaları için fırsat sunarken bazı branşlarda da eleme turnuvası özelliği taşıyacak.18 tesiste düzenlenecek oyunların açılış töreni, 12 Haziran'da 68 bin kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.