Türkiye, 6. Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda bayanlarda takım halinde Avrupa şampiyonu olurken, erkeklerde ve genel sıralamada Avrupa ikinciliğini elde etti.

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından Fransa’nın Schiltigheim kentinde düzenlenen 6. Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’na yaklaşık 30 ülkeden 350 sporcu mücadele etti. 3 gün süren şampiyonanın son gününde 6 milli sporcu tatamiye çıkarken milli tekvandocular Huri Korkut altın madalya, Emre Kutalmış Ateşli ise gümüş madalya kazandı.

Şampiyonanın son gününde 1 altın ve 1 gümüş madalya kazanan Türkiye, toplamda 4’ü altın, 3’ü gümüş ve 1’i bronz olmak üzere 8 madalya kazandı. Türkiye, bayanlarda Avrupa şampiyonu olurken, erkeklerde ve genel klasmanda Rusya’nın ardından Avrupa ikincisi oldu.

Son gün tatamiye çıkan sporculardan bayanlar 59 kiloda Huri Korkut, sırasıyla Polonyalı Anastazja Klocynska’yı 10-7 ve Finlandiyalı Noora Rannikko’yu 6-1 yenerek finale yükseldi. Finalde Çek Cumhuriyeti’nden Kristyna Drobna ile karşılayan milli sporcu rakibini 9-5’lik skorla mağlup ederek altın madalyayı boynuna geçirdi.

Erkekler +65 kiloda madalya mücadelesi veren Emre Kutalmış Ateşli çeyrek finalde Belarus'dan Dzmitrye Malinouski’yi 10-5, yarı finalde ise Kıbrıs Rum Kesimi’nden Viktoras Pilavas’ı 14-11 yenerek adını finale yazdırdı. Finalde, Rusya’dan Emile Aliev’e 3-0 mağlup olan milli tekvandocu gümüş madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 61 kiloda Savaş Taştekin, 65 kiloda Melih Yılmaz, bayanlar 55 kiloda Kübra Aydın ve +59 kiloda Beyza Basma, madalyaya uzanamayan isimler oldu.

BAŞKAN ŞAHİN: GELECEĞİMİZ EMİN ELLERDE

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, 6. Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda başarılı olan milli takımı kutladı.

Başkan Şahin, tekvandoda geleceğin şampiyon adaylarının yarıştığı Avrupa şampiyonasında 4’ü altın olmak üzere 8 madalya kazandıklarını belirterek, "Bayanlarda Avrupa şampiyonu, erkeklerde ve genel klasmanda ise az farkla Avrupa ikincisi olduk. Alt yapıya büyük önem veriyoruz. Sporcularımız mücadeleleriyle gelecek adına ümit verdiler. Türkiye olarak tekvando branşında her zaman söz sahibi bir ülke olduğumuzu gösterdik. Geleceğimiz emin ellerde. Bu başarıda emeği geçen teknik kadromuzu, sporcularımızı ve sporcularımızın ailelerini kutluyorum." ifadelerini kullandı.