Galatasaray'ın ve A Milli Takım'ın eski futbolcularından Ayhan Akman, Barcelona'ya transfer olan Arda Turan'ın bir Türk futbolcusunun hayal edemediği işleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Sarıyer Kulübü'nün teknik direktörlüğüne getirilen Ayhan Akman, imza töreni ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Eski takım arkadaşı Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olmasını değerlendiren Ayhan Akman, Arda'nın Türk futbolu adına çok gurur duyulacak işler yaptığını belirterek, "Barcelona'da inşallah bizi orada çok iyi temsil eder. Arda bugüne kadar yaptıklarıyla Türk futbolu adına çok gurur duyulacak işlere imza attı. Bir Türk futbolcusunun hayal edemediği işleri gerçekleştirdi. Barcelona, bir Türk futbolcunun gelebileceği en iyi noktalardan birisidir. İnşallah orada da başarılı olur. Onun yeteneğine inanıyorum." dedi.

Arda Turan'ın Galatasaray'dan Atletico Madrid'e oradan da 4 yıl sonra Barcelona'ya transferinin Türkiye ve Türk gençleri adına heyecan verici olduğunu da belirten Ayhan Akman, Türkiye'den birçok futbolcunun Avrupa'ya gitmesi gerektiğini de kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk futbolcular artık Avrupa’ya yüzde 100 gitmeli. Zaman zaman Türk milli takımlarında ya da kulüp bazında başarılarımız oluyor ama istikrarı yakalayamıyoruz. İstikrarı yakalamamız için Avrupa’ya da oyuncu göndermemiz lazım. O mücadele içinde daha çok oyuncumuzun yer alması gerekiyor. Dünyanın her yerinde çok sayıda Brezilyalı oyuncu var. Bizim de çok sayıda oyuncumuzun dünyanın değişik yerlerinde olması gerekiyor."

Ayhan Akman, Sarıyer'in başında genç oyuncuları Türk futboluna kazandırmak istediğini de sözlerine ekledi.