Mersin İdmanyurdu Asbaşkanı Ayhan Erdem, takımın transfer yasağına ilişkin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yapılan itiraz sonucunun 29 Mayıs'a ertelenmesi üzerine 3 kez erteleme olmasının haklılıklarını gösterdiğini belirtti.

Mersin İdmanyurdu eski kaleci David Bicik’in şikâyeti üzerine FIFA tarafından verilen iki dönem transfer yasağıyla ilgili dosyayı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşımıştı. CAS, Mersin İdmanyurdu’nun itirazıyla ilgili kararını açıklamayı bir kez daha erteledi ve kesin kararını 29 Mayıs’ta ilan edeceğini duyurdu. 29 Mayıs tarihinin FIFA kongresinin yapılacağı gün olduğuna dikkat çeken Mersin İdmanyurdu Asbaşkanı Ayhan Erdem, şu ifadeleri kullandı:

"FIFA kongresinin yaklaşmasının yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu’nun mevzuat değişikliklerinin de kararın ertelenmesinde etkili olduğunu düşünüyorum. Ama asıl etken Mersin İdmanyurdu Kulübü’nün haklı olmasıdır. Eğer biz haksız olsaydık CAS kestirip atar, kararını verirdi. Ama biz, eski oyuncumuza karşı sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizi, transfer yasağı kararının haksız olduğunu açıkça belirten dosyamızı CAS’a sunduk. CAS’ın kulübümüzle ilgili kararını açıklamasını üçüncü kez ertelemesinin haklılığımızı gösterdiğine inanıyorum. Transfer yasağının kalkacağına dair umudumuz arttı. CAS’ın Mersin İdmanyurdu’nun bu mağduriyetine son vereceğine inanıyorum."

"SAHA VE SEYİRCİ AVANTAJIMIZI KULLANARAK TORKU KONYASPOR'U YENECEĞİZ"

Cumartesi günü oynanacak Mersin İdmanyurdu - Torku Konyaspor maçıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erdem, "Her iki takımda küme düşme barajının çok üzerine çıktı. Ligin iki denk takımı karşılaşacak. Puan cetvelinde de alt atlayız. Saha ve seyirci avantajımızı kullanarak Torku Konyaspor’u yeneceğimize inanıyorum." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Medicana Sivasspor karşısında son dakikalarda attığımız 2 golle galip gelmiştik. Güzel bir hava yakaladık. O havayı Torku Konyaspor maçında da sürdüreceğiz. Mersin İdmanyurdu olarak ligin son haftalarına girerken küme düşme riskimiz yok. Ama biz ligde kalan maçlarımızın tamamını kazanmayı hedefliyoruz. Çünkü bu kulübün performans gelirlerinden başka geliri yok. Aldığımız her galibiyet ekonomik olarak kulübümüzü rahatlatacak. Maçlarımıza bu gözle bakıyoruz. Taraftarımızın da yeni Mersin Stadı’ndaki maçlara gelerek takımı motive etmesini umut ediyoruz."