Bursaspor eski yöneticisi ve ikinci başkanlığını da yapan Uludağ Üniversitesi Kurucusu ve eski Rektörü Prof. Dr. Ayhan Kızıl son yolculuğuna uğurlandı.

Bursaspor eski başkanı Levent Kızıl ve eski yöneticilerinden Ömer Kızıl'ın babası olan Ayhan Kızıl, önceki akşam aniden fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Kızıl, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. 78 yaşında vefat eden Kızıl, Bursaspor Kulübü'nün kongre ve divan kurulu üyesiydi. Kızıl, ayrıca Beşiktaş Kulübü'nün onursal başkanı Süleyman Seba'nın da yeğeniydi. Kızıl'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından İnkaya Mezarlığı'nda defnedildi. Namaz öncesinde taziyeleri oğulları Levent Kızıl ve Ömer Kızıl kabul ederken, duygulu anlar yaşandı.

AYHAN KIZIL’IN CENAZESİ SPOR VE SİYASET CAMİASINI BULUŞTURDU

Bursa Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazına Doğruyol Partisi eski genel başkanı Mehmet Ağar başta olmak üzere, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray eski yöneticilerinden Lütfi Arıboğan, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş'ın eski futbolcuları Sinan Engin, Tümer Metin, eski basketbolculardan İbrahim Kutluay, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye başkanları, milletvekilleri, siyasiler ve spor camiasından çok sayıda kişi katıldı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman namaz öncesinde yaptığı açıklamada, "Allah rahmet eylesin, ağabeyimizdi bizim, çokta severdim. Süleyman ağabeyin de en yakın akrabasıydı, beraber cenazesini kaldırmıştık. Nasip bu günde onun ki varmış Allah bize de böyle bir cenaze nasip etsin. Arkamızdan en iyi anılmayı nasip etsin." dedi.

Galatasaray eski yöneticilerinden Lütfü Arıboğan da Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Ayhan bey bizim çok değerli bir ağabeyimizdi. Levent Kızıl’la uzun yıllar spor yöneticiliği yaptık federasyonda, çok sevdiğimiz bir kardeşimizin babasıydı Ayhan bey. Allah'tan rahmet diliyorum. Çok değerli bir insandı, hem Türk sporuna, hem iş dünyasına, hem akademiye çok değerli çalışmaları olan değerli bir akademisyendi. Allah'tan rahmet diliyorum kendisine." dedi.

Beşiktaş'ın eski futbolcularında ve TV yorumcusu Sinan Engin ise yaptığı açıklamada, "Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çok değerli bir insandı. Oğulları da bizim arkadaşlarımızdı. Türk futboluna da, Bursaspor’a da çok büyük katkıları olmuştur. Sağlık sektöründe çok önemli bir isimdir, çok yardımsever bir insandı, Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Prof. Dr. Ayhan Kızıl’ın cenazesi götürüldüğü İnkaya köyünde toprağa verildi.