Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, teknik direktör Vitor Pereira ile ilgili herhangi bir sorunlarının olmadığını söyledi.

Kulübün geleneksel bayramlaşma töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım, teknik direktör Pereira'dan memnun olunmadığı yönündeki bir soruya tepki göstererek, "Hoca ile ilgili herhangi bir sorunumuz yok." dedi.

Hoca ile ilgili olarak basında bazı isimlerin sıkıntısı olduğunu ve bunu dürüstçe ve ahlaklıca yazamadıklarını buna da kendilerini alet etmek istediklerini belirten Başkan Aziz Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Benim ağzımdan duydunuz mu hocadan memnun değilim, ya da hocanın ağzından 'başkandan memnun değilim.' diye bir şey. Bu ülkenin doğru habere, doğruların tasdik edilmesine ihtiyacı var. Yalnız spor basını olarak söylemiyorum. Hocadan niye memnun olmayayım ya da hoca niye bizden memnun olmasın. Parasını alıyor mu alıyor. Görevine karışan var mı kimse karışmıyor. Hocadan sizin sıkıntınız var. Siz dürüstçe ahlaklıca hoca ile ilgili düşüncelerinizi yazamıyorsunuz, hep bizi aracı yapıyorsunuz. Biz hocadan mutluyuz, hoca ile ilgili herhangi bir sorunumuz yok."

FENERBAÇHE'DE BAŞARI KRİTERİ ŞAMPİYONLUK

Fenerbahçe'nin başarı kriterinin şampiyonluk olduğunu belirten Başkan Aziz Yıldırım, "Hocaya zaman lazım, ihtiyacı var zamana onu da kullanıyor. Sene sonunda görürüz, sene sonu şampiyonsa başarılı, şampiyon değilse başarısız. Bizde kriter bu, Fenerbahçe'nin kriteri bu. Siz memnun değilseniz, 'biz bundan dolayı memnun değiliz' diye yazın, söyleyin, bizden dolayı yazmayın. Bir şey varsa ben söylerim, kimseye de söylemem çıkar direkt söylerim. Kimseden de çekinmem ama öyle bir şey yok siz uyduruyorsunuz." dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın üzerinde çalıştığı 'Kulüpler Yasası' ile ilgili de konuşan Başkan Yıldırım, yasayı okuduğunu ve bunun Aziz Yıldırım'ın başkanlık yapmama yasası şeklinde hazırlanmış olduğunu gördüğünü belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben okudum Aziz Yıldırım'ın başkanlık yapmama yasası gibiydi. Ben bunu dile getirince durdurdular. Fenerbahçe Spor Kulübü'nü maliye denetliyor mu denetliyor. Futbol AŞ, denetleniyor mu denetleniyor. Kim denetliyor Maliye ve SPK. Yeni bir denetleme mekanizması yaratmanın anlamı yok. Kulüplerin üstüne durmadan yük getirerek, 'sen sorumluluklarını yerine getirmiyorsun ben seni yakalayacağım' pozisyonuna girmek yanlış. Kulüpler yasası bu anlamda yanlış. Spora katkısı varsa kulüplere yön veriyorsa saygı duyarım. Ama öyle parayı biz denetleyeceğiz havuza alacağız biz dağıtacağız dünyanın neresinde var. Komünist ülke mi burası. Liberal ekonomi diyorsun öbür ütaraftan elime alacağım tek yerden dağıtım yapacağız diyorsun. Böyle şey olmaz. O zaman kulüpler büyüyemez."