Kadıköy Şükrü Saracoğlu'nda düzenlenen geçen seneki şampiyonluk kutlamasında Genç Fenerbahçeliler grubuna yönelik olarak sarfettiği "Şerefsizler, paralı köpekler" sözleri nedeniyle hakkında hakaret davası açılan Başkan Aziz Yıldırım beraat etti. GFB Kurucusu Sefa Kalya'ya hakaret edildiği gerekçesiyle açılan davadan beraat kararı çıktı.

Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada “Kim olduğunu bilmediğim bir grup taraftar içinde Alex sözcüğü de bulunan sloganlar atmaya başladı. Ben de bu durumun hem bir yıl şampiyonlukta emek vermiş sporcularımıza hem de yönetime yönelik protesto olduğunu düşünüp önce ikaz ettim. Devam ettikleri için de iddianamede geçen sözleri söyledim. Bu sözler Sefa Kalya’nın şahsına yönelik değil. Zaten kendisi de tribünde yokmuş. O gün ki taraftarın mutluluğunu, coşkusunu bozmaya yönelik slogan atan kişilere tepki olarak söyledim. Beraatımı talep ederim” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, Aziz Yıldırım’ın stadyumdaki sözlerinin müşteki Sefa Kalya’ya yönelik söylediğinin belirlenemediğini belirterek, Yıldırım’ın “hakaret” suçunu işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.