Alman Spiegel dergisi tarafından ortaya atılan 2006 Dünya Kupası'nda rüşvet iddialarını dönemin Alman Futbol Federasyonu (DFB) Başkan Yardımcısı Franz Backenbauer ile şimdiki DFB Başkanı Wolfgang Niersbach yalanladı.

70 yaşındaki efsane futbolcu Backenbauer "Ben 2006 Dünya Kupası'nın Almanya'ya verilmesi için kimseye para göndermedim. Ve ihale komitesinden başka kimsenin de bunun yapmadığından eminim." açıklamasını yaptı. DFB ise Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ne (FIFA) iddiada geçen ödemenin yapıldığını kabul ederken, bunun 2006 Dünya Kupası ile herhangi bir bağlantısının olmadığını savundu.

DFB, ayrıca FIFA'ya ödediği 6,7 milyon Euro'yu geri isteyeceğini bildirdi. DFB Başkanı Niersbach "Ortada hiçbir rüşvet fonu yoktu. Dünya Kupası da satın alınmadı." ifadelerini kullandı. Yapılan ödemeyle ilgili iç soruşturmanın ise henüz tamamlanmadığını belirten Niersbach bu ödemenin Dünya Kupası'na bağlantısının olmayacağından emin olduğunu sözlerine ekledi.

Spiegel'in iddilarına göre 2000 yılında yapılan 2006 Dünya Kupası oylamasında Almanya, Asya ülkelerindeki dört delegenin oyu için rüşvet ödemiş. Almanya, o zaman ki oylamayı bir “evet” oyu farkı ile kazanmıştı.

Derginin diğer bir iddiasında ise 1998 ile 2010 arasında DFB Başkan Yardımcısı Backenbauer'in rüşvet ödemelerinden haberdar olduğu ve ayrıca ödenmesi için de talimat verdiği öne sürüldü. Rüşvet iddialarına ismi karışan diğer bir DFB yetkilisi ise şimdiki Başkan Wolfgang Niersbach. 2006 Dünya Kupasına ev sahipliği yapabilmek için Niersbach ve Beckenbauer'in o dönem Adidas şirketinin CEO'su Robert Louis-Dreyfus’a gizli bir şekilde yaklaşık 10,3 milyon Frank'ı, FIFA’nın rüşvet kasasına ödeme talimatı vermiş. Dreyfus, 2009 yılında lösemiden hayatını kaybetmişti.

Rüşvet skandallarıyla çalkalanan FIFA en son Başkan Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michael Platini ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke hakında soruşturma bitene kadar tedbir kararı almıştı.