Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'na yapılan müsabakalarla devam edilirken, serbest güreş müsabakalarının ikinci gününde 4 sıklette daha madalyalar sahiplerini bulacak.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan müsabakalarda mindere çıkan 61 kilo güreşçimiz Münir Recep Aktaş, Belarus rakibi Dzianis Maksimau ile yaptığı müsabakaya iyi bir başlanğıç yapamadı. İlk devreyi de 2-0 yenik kapatmasına rağmen ikinci devrede toparlandı, aldığı 7 puan ve verdiği tek puanla minderden 7-3 galip ayrıldı.

Münir Recep Aktaş, 2. maçında ilk turu bay geçen Rus güreşçi Aleksandr Bogomoev ile karşılaştı. Güçlü rakibi karşısında etkili olamayan Münir Recep Aktaş, ilk yarıyı 4-0 yenik kapattı. İkinci yarıda Rus güreşçi, puan alamadı ama Münir Recep Aktaş'a da puan vermediği için minderden 4-0 galip ayrılan taraf oldu.

Rus güreşçi yarı finale adını yazdırırken, Münir Recep Aktaş ise bronz madalya için Rus güreşçinin finale yükselmesini bekleyecek. Rus güreşçi yarı finalde Azeri güreşci Haji Aliyev ile final için mücadelede edecek.