Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 21. hafta maçında Balıkesir Atatürk Stadı'nda Balıkesirspor ve Gençlerbirliği takımları arasında oynanan maçın ardından olaylar çıktı.

Konuk ekip Gençlerbirliği'nin 1-0 galibiyetiyle biten maçın ardından Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk ile orta hakem Tolga Özkalfa arasında tartışma yaşandı. Başkan Aktürk, Özkalfa'nın koridorda eline vurduğunu belirterek, karakola giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine hakem Özkalfa'nın ifadesi Atatürk Stadı'nda alındı. Balıkesirspor yönetimi, Tolga Özkalfa'nın alkol muayenesi yapılmasını istemelerine rağmen bunun yapılmamasına tepki gösterdi.

Ligin son sırasında bulunan Balıkesirspor'un Gençlerbirliği'ne yenildiği maçın ardından olaylar çıktı. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte seyirciler verdiği kararlar nedeniyle orta hakem Tolga Özkalfa'ya büyük tepki gösterdi. Seyircilerin protesto gösterileri arasında soyunma odasına giden Özkalfa ile Balıkesirspor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine stat önünde hareketli dakikalar yaşandı. Polisin stat önünde geniş güvenlik önlemleri alırken, hakem ve gözlemciler maçtan yaklaşık 3 saat sonra polis eşliğinde stattan ayrıldı. Bu arada yaşanan olayların ardında temsilci Vahap Şimşek'in tansiyonu yükselmesi üzerine stada sağlık ekipleri çağrıldı.

Bunun üzerine Başkan Tuna Aktürk Bahçelievler Polis Karakolu'na giderek Hakem Özkalfa'dan şikâyetçi oldu. Burada ifade veren Aktürk, daha sonra hastaneye gitti. Aktürk'ün şikâyeti üzerine Spor Savcısı'nın hakem Tolga Özkalfa'yı ifade için çağırdığı ancak, araya TFF yetkililerinin girip, buna engel olduğu iddia edildi. Bunun üzerine Özkalfa'nın ifadesi statta alındı. Ancak alkol muayenesi yapılmadı. Tolga Özkalfa, ifadesinin alınmasının ardından geniş güvenlik önlemleri altında stattan ayrıldı.

Başkan Aktürk, tebrik için elini uzattığı anda Özkalfa'nın eline vurduğunu iddia ederek, yaşananları şöyle anlattı:

"Bildiğiniz gibi maç gergin bir havada geçti. Müsabaka sonunda soyunma adalarının bulunduğu koridora indim. O sırada Gençlerbirliği oyuncuları, bizim oyuncularımız ve 6 hakem beraber koridorda yürüyorlardı. O arada yardımcı hakem Adil Sinan bizim arkadaşları çağırıyordu. Bende kendisine ortamın çok gergin olduğunu ve böyle yapmaması gerektiğini söyledim. Bunun üzerine Tolga hoca da 'Emniyet ve güvenlik' diye bağırmaya başladı. Biz de böyle ortamı germemesini kendisine söyledik. Tokalaşmak için elimi uzattım Tolga hoca elime vurdu ve kapıyı kapattı. Kendisine herhangi bir karşılık vermedim. Beş yıldır yöneticilik yapıyorum kimse bir saygısızlığım olmadı. Olayın böyle bir şekilde gitmesi hoş değil. Türk sporunun içinde bulunduğu bu günlerde bu olayla gündeme gelmek istemezdik. Maalesef böyle kötü bir olay başımıza geldi."

Hakemin alkollü olabileceğini belirten Başkan Aktürk, bunun için alkol muayenesi yapılamasını istediklerini vurguladı. Olayın ardından Türkiye Futbol Federasyon'undan kendisine telefon açılıp açılmadığı yönündeki soruyu cevapsız bıraktı.

Yaklaşık 3 saat Atatürk Stadı önünde bekleyen Balıkesirsporlu yöneticiler de duruma tepki gösterdi. Profesyonel Şube Sorumlusu Zeki Çıkrıkçı, "Hakem alkol muayenesine gitmiyorsa, alkollüdür. Ayıptır. Götürmemek için neler yaptınız? Ayıp ya." diyerek tepkisini dile getirdi.

Bazı yöneticiler ise "Vatandaş yapsa, yandı. Hakem yapsa birşey yok. Gitmediğine göre adam alkollü. Hakem her zaman haklı. Türkiye'yi hakemler yönetiyor. Temsilciler de göz yumuyor." diye tepkilerini ortaya koydular.