Barcelona Athletic Bilbao maçı için nefesler tutuldu çok az zaman kaldı. Barcelona Athletic Bilbao maçı şifresiz kanallar listesi burada. Barcelona Bilbao maçı canlı tkip. Barcelona Athletic Bilbao maçı saat kaçta oynanacak. Barcelona Athletic Bilbao maçı hakkında detaylı tüm bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. İspanya Kral Kupası'nda bu akşam rövanş maçı oynanacak. Barcelona Athletic Bilbao maçını kim kazanır merak konusu. Maç bitiminde Barcelona Athletic Bilbao maçı özet ve golleri sitemizden bulabilirsiniz.

Barcelona Athletic Bilbao maçı şifresiz kanallar listesi burada. Barcelona Athletic Bilbao maçı ne zaman, saat kaçta oynanacak, işte maç detayları...Barcelona Athletic Bilbao maçı ile İspanya Kral Kupası'nda rövanş mücadelesi oynanacak. İlk karşılaşmada Athletic Bilbao Barcelona'yı 4-0 mağlup etmiş ve oldukça avantajlı bir skor yakalamıştı. Şimdi gözler maç saatinde olacak. Peki Barcelona Athletic Bilbao maçı hangi kanalda ne zaman saat kaçta? ekranlara gelecek. İşte karşılaşmanın detayları
Barcelona Athletic Bilbao maçı bu akşam saat 23:00'da başlayacak. Mücadele LİG TV 2 kanalından naklen yayınlanacak

Athletic Club de Bilbao'nın tarihi

Athletic Club de Bilbao, İspanya'nın Bask Bölgesi'nin futbol takımıdır. 1929'dan beri La Liga'da mücadele eden kulüp Real Madrid ve FC Barcelona ile birlikte ligden hiç düşmemiş üç takımdan birisidir. Athleic Bilbao 8 kez La Liga'yı, 24 kez de İspanya Kupası'nı kazanmayı başarmıştır.

Bask Bölgesi'nin diğer takımlarından farklı olan Athletic Bilbao bölge haricinde hiçbir oyuncuyu takımında oynatmaz. Takım bu geleneğini yıllardır sürdürmektedir. Formasına hiçbir zaman reklam almayan Bilbao temsilcisi 110 yıl sonra bu geleneğe son vererek 2008 yılı başlangıç olmak üzere, 2011'e kadar Bask kökenli bir petrol şirketinin forma reklamını almıştır. Tarihi boyunca kadrosunda İspanya dışı vatandaşlığı olan futbolcular 3 tane olup, bu futbolcular; Bixente Lizarazu, Fernando Amorebieta ve Aymeric Laporte'dur.

Athletic Bilbao'nun kullandığı San Mames Stadı 1913 yılında inşa edilmiş olup La Liga'da maç yapılan en eski stadyumdur.

BARCELONA ATHLETİC BİLBAO MAÇI ŞİFRESİZ KANALLAR LİSTESİ 

ATHLETİC BİLBAO- BARCELONA SÜPER KUPA MAÇINI CANLI OLARAK YAYINLAYACAK YABANCI KANALLARIN LİSTESİ ; La 7 , TVP 1 / HD , SportKlub (Srb) / HD , Tele Cinco , SuperSport 5 [ZA] , SportKlub (Slovenia) , SportKlub (Croatia) , 6 Eren , Telekanal Futbol , Digi Sport 1 (romania) , Digi Sport 1 (hun) , Eurosport 2 Nordic , MAX Norge , Sport 1 (Israel) , LİG TV 2 / HD , OTE Sport 2 , Sport 1 (russia) , Duhok TV , Irib Varzesh / HD , Benfica TV2 , Abu Dhabi Sports 3 HD , Sky Sports 5 (uk) 5HD , Turkmen Sport / HD

FC Barcelona (tam adıyla Futbol Club Barcelona ya da takma adıyla Barça), İspanya'nın Katalonya özerk bölgesindeki Barselona kentinde bulunan futbol kulübü. 1899 yılında, Joan Gamper önderliğinde, İsviçreli, İngiliz ve İspanyol bir grup tarafından kurulmuştur. Katalan bölgesini temsil eden kulübün sloganı "Més que un club" (bir kulüpten daha fazlası) cümlesidir. Barça marşı ise, Josep Maria Espinàs tarafından bestelenen Cant del Barça'dır.

Barcelona, La Liga'dan düşmeyen üç kulüpten biri olup, Real Madrid ile beraber İspanyol futbolunun en başarılı temsilcileridirler. 1928'de İspanyol Profesyonel Futbol Ligi La Liga'nın on kurucu üyesinden biri olan kulüp, 1929'da ligin ilk şampiyonu olmuştur. İspanya'da 23 La Liga şampiyonluğu, 26 İspanya Kupası, 10 İspanya Süper Kupası, 4 Eva Duarte Kupası ve 2 Lig Kupası şampiyonluğu bulunmaktadır.Real Madrid 'ten 11 La Liga kupası kadar geridedir. Avrupa'nın en başarılı kulüpleri arasında yer alan Barça 'nın 12'si Avrupa kupalarında olmak üzere, 16 uluslararası kupası bulunmaktadır.[1] 5 Şampiyonlar Ligi, 4 Kupa Galipleri Kupası, 3 Fuar Şehirleri Kupası (günümüzdeki adıyla Avrupa Ligi), 5 UEFA Süper Kupa ve 2 Dünya Kulüpler Kupası 'nı müzesinde bulundurmaktadır. 1955 yılından beri, her sene Avrupa arenasında mücadele etmektedir.Futbol takımı 2009 yılında mücadele ettiği 6 turnuvada da şampiyon olarak bir ilki gerçekleştirmiştir. Takım 2009 yılında Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, La Liga, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmıştır. Kulübün stadyumu Camp Nou'dur ve taraftarlarına Culés denir, diğer ad ise Ultras Barça'dır. Kulübün taraftarları arasında, İspanya'nın şu anki başbakanı José Luis Rodríguez Zapatero da vardır.

FC Barcelona bünyesinde bir yedek futbol takımı (FC Barcelona B) ve bir genç futbol takımı (FC Barcelona C) da vardır. Bunlar dışında, kulübe ait profesyonel basketbol, hentbol, futsal ve patenli hokey takımları vardır.

Total Futbol Felsefesi
Total futbolu dünyayla tanıştıran isim 1974 Dünya Kupası'nda Hollandalı Johann Cruyff olmuştur.Genelde 4-3-3 sistemiyle oynanan sistem "takım halinde hücum, takım halinde savunma" ilkesine dayanır. 1970 ve 80'li yıllarda her oyuncunun yer değiştirerek oynadığı ve bireysel yeteneklerin daha ön plana çıktığı sistem, günümüzde oyuncuların eskiye oranla daha fazla bölgesinde durarak alan daraltan ve tek pasa dayalı takım oyunu şeklindedir. Adeta kaleci bile bir savunma oyuncusu gibidir.Cruyff'un Barcelona'ya 1988'de hoca olmasından sonra kolları sıvamış ve sistemi oturtmaya çalışmıştır.Barca ilk Şamp.Kulüp.Kupasını 1992 senesinde onun döneminde kazanmıştır. 2003'te başka bir Hollandalı olan Frank Rijkaard'ın takımın başına gelmesi ile bu sistem yeniden denenmiş 2008'de alt yapı sorumlusu olan ve takımın eski futbolcusu olan Guardiola'nın teknik direktör olması ile zirveye ulaşmıştır.Takım o sene 6 kupayı birden kazanmıştır.