Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Asbaşkan Umut Güner'i Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde kabul etti. Başkan Orman, Davutoğlu'na yapımı devam eden yeni statla ilgili bilgi verdi.

İstanbul'daki Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşen kabulde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davutoğlu, inşaat ve sonrasında stadın o bölgedeki tarihi doku ve çevre ile uyumu konusunda hassas olunmasını istedi. Statla birlikte yapımı süren müze ve diğer tesislerle ilgili de bilgi veren Orman, Başbakan Davutoğlu'ndan devam eden projelerle ilgili destek talep etti.

Başkan Fikret Orman, Asbaşkan, Yeni Stat ve Yeni Stat Sponsorluklarından Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Umut Güner ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Beşiktaş'ın son dönemdeki projeleri ve kulüpdeki gelişmelerin yanı sıra yapımı devam etmekte olan Vodafone Arena hakkında bilgiler sundu. Başkan Orman, yeni statla ilgili detaylı bir sunum da yaptı.

Vodafone Arena'nın tarihi dokuya uygun şekilde büyük bir titizlikle yapılmakta olduğunu ve Türkiye'nin ilk akıllı stadı olacağını belirten Başkan Orman, projenin detayları ve inşaat çalışmaları hakkında da bilgiler sundu ve fotoğraflarla son gelinen aşamayı aktardı.

Başbakan Davutoğlu, Beşiktaş'ın projelerinden etkilendiğini belirterek, özellikle Vodafone Arena projesinin tarihi dokuya uygunluğundan ve inşaatta gelinen son aşamadan memnuniyetini dile getirdi.

Davutoğlu, hükümetin desteğinin geçmişte olduğu gibi devam edeceğini de belirterek, Başkan Fikret Orman'a başarılar diledi. Başkan Orman da Başbakan Davutoğlu'na teşekkürlerini iletti.

Beşiktaş Spor Kulübü'nün tesisleşmesi ve diğer konularda gerekli talimatları veren Davutoğlu'na kabulde kulübün, üzerinde ismi yazılı 42 numaralı forması ve bir kartal heykeli hediye edildi.