19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 96. yıl dönümü Samsun’un Bafra ilçesinde yapılan törenle kutlandı. Bayramda öğrenciler birbirinden ilginç sportif gösteriler sergiledi.

İlk tören Bafra yeni kent meydanında Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı, Kaymakam Halis Arslan’ın konuşması ile devam etti. Arslan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkması, başarı ve zaferlerle dolu şanlı Türk tarihinin bir dönüm noktası olduğunu belirtmek isterim. Bu olay ile Türk Milli Mücadelesi fiilen başlamış, bu tarihten sonraki süreç, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş destansı bir bağımsızlık mücadelesi şeklinde geçmiş ve özgürlükle taçlanan bir zaferle sonuçlanmıştır. 'Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz' veciz sözüyle, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni gençliğe emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi, gazilerimizi, Milli Mücadele'nin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anarken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nızı kutlar, saygılar sunarım." dedi.

Okunan şiirlerin ardından Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün jimnastik ve bayan step gösterisi büyük alkış topladı. Step gösterisinde minik Eslem’in hareketleri ilgi ile izlendi. Bafra Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nün judo ve tekvando gösterisinden sonra Kurumlararası Çeltik Turnuvası ödül töreni yapıldı. Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün halk oyunları gösterisi sırasında Bafra’ya şiir şöleni için gelen uluslararası şairler de oyunlara uyum sağlamaya çalıştı. Bafra protokolünün görevlileri tebrik etmesinden sonra program sona erdi.

Kutlamaya Kaymakam Halis Arslan, Garnizon Komutanı Kd.Bnb. İlhan Güngör, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Ali Özkurt, daire müdürleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.