Rusya Premir Ligi’nde son 3 hafta girilirken Zenit St. Petersburg’un lig bitmeden şampiyon olması için beraberlik yeterli olacak.

İyi sezon geçiren ve rakiplerinin puan kayıplarını değerlendiren Zenit St. Petersburg şampiyonluğun en büyük adayı. Zenit toplamda 63 puana ulaşırken en yakın rakibi Krasnodar ise 55 puanda kaldı. Bu durumda Zenit’in şampiyon olabilmesi için bir galibiyet yada bir beraberlik yeterli olacak.

Krasnodar takımın az da olsa şampiyonluk iddiası bulunuyor. Ancak Zenit’in geriye kalan 3 maçını kaybetmesi ve Krasnodar’ın son üç maçını kazanması gerekiyor.

İLK BEŞE GİREN TAKIMLAR ŞAMPİYONLAR LİGİ HESABI YAPIYOR

Krasnodar hariç şampiyonluk iddiasını kaybeden CSKA Moskova (53 puan), Dinamo Moskova (48 puan), Rubin Kazan (47puan) en azından Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmek için ikincilik planları yapıyor. Geriye kalan maçlarda alınan galibiyetler ve mağlubiyetler ligin ikincisini belirleyecek.

SPARTAK MOSKOVA VE LOKOMOTİV MOSKOVA’NIN AVRUPA LİGİ HAYALİ

İlk beşin dışında kalan Spartak Moskova (43 puan) ve Lokomotiv Moskova (39 puan) son maçlarda Avrupa Ligi için mücadele verecek. Dolaysıyla ilk yedide bulunan takımların puan kayıpları ve galibiyetleri hem Avrupa Ligi’ne hem de Şampiyonlar Ligi’ne gidecek takımları belirleyecek.

LİGDEN DÜŞME HATTINDA 7 TAKIM BULUNUYOR

Hem ligin zirvesinde hem de ligin dibinde takımların puanları birbirine yakın olması her an sıralamanın değişmesine sebep oluyor. Kuban, Rostov, Ufa, Amkar, Ural, Arsenal Tula, Torpedo Moskova takımlarının ligden düşme potansiyeli mevcut. Son iki takım direk ligde düşerken sondan üçüncü ve dördüncü takım ise play-out oynayarak düşen üçüncü takımı belirleyecek.