Bayanlar Voleybol 1. Ligi Baraj Etabı'nın ilk devre maçında Beşiktaş, Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt'u 3-0 yenmesine rağmen küme düşmekten kurtulamadı.

Baraj etabı müsabakalarında mücadele eden Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı, üçüncü maçında Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt'u 3-0 mağlup etti. Sakarya Serdivan Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya siyah beyazlı ekip, Seda Türkkan, Ana Starcevic, Dilara Dağyar, Seray Altay, Cansu Çetin, Lynda Morales ve Ayça Naz İhtiyaroğlu ile başladı.

Maça iyi başlayamayan ve ilk teknik molaya 8-5 geride giren siyah beyazlı ekip daha sonra kazanılan sayılarla ikinci teknik molaya kadar farkı kapatarak 16-13 öne geçti. İkinci teknik molanın ardından da iyi oyununu sürdüren Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı 22 dakika süren ilk seti 25-17 kazandı ve 1-0 öne geçti.

Mücadelenin ikinci setinde de Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı'nın iyi performansı devam etti. 8-6 ve 16-11'lik skorlarla teknik molalara önde giren siyah beyazlılar 32 dakika süren bu seti de 25-15 kazandı ve mücadeledeki üstünlüğünü 2-0'a taşıdı.

Karşılaşmanın üçüncü ve son setinde yine üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı, savunmadaki iyi oyunuyla beraber teknik molalara 8-4 ve 16-11 ile önde girdi. 27 dakika süren seti 25-19 maçı da 3-0 kazanan Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı galibiyetin sevincini yaşasa da günün diğer maçında alınan sonuç nedeniyle küme düşmekten kurtulamadı.

Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı'nın kümede kalmasına etki edecek günün diğer maçında İlbank'ın Çanakkale Belediye karşısında iki set almasıyla, Beşiktaş'ın Kadınlar Birinci Voleybol Ligi'nden düşmesi kesinleşti.

Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı, baraj etabı müsabakalarının dördüncü maçında 3 Nisan Cuma günü Bursa Cengiz Göllü Spor Salonu'nda saat 16.00'da yine Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt ile karşılaşacak.

Salon: Sakarya Spor Salonu
Hakemler: Erkan Kayacan, Burçin Kundak
Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt: Humay Topaloğlu, Büşra Şahin, Nergis Can, Ece Hocaoğlu, Su Zent, Bredis (Betül Vural, Erce Kasapoğlu)
Beşiktaş: Seda Türkkan, Ana Starcevic, Dilara Dağyar, Seray Altay, Cansu Çetin, Morales (Ayça Naz İhtiyaroğlu, Mambru)
Setler: 17 - 25, 15 - 25, 19 - 25
Süre: 81 (22, 32, 27)