Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) erkek voleybol takımı üniversiteler arası voleybol (ÜNİLİG) turnuvasında konuk ettiği, Tunceli Üniversitesi voleybol takımını 3-1 mağlup etti.

BEÜ’nün Rahva Yerleşkesi’ndeki spor salonunda oynan maçta rakibine üstünlük sağlayan BEÜ, maçtan 3-1’lik skorla ayrılarak gülen taraf oldu.

Maçla ilgili değerlendirmede bulunan Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Salih Aygün, müsabakaların Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliğiyle üniversiteler arası iletişimi, etkileşimi, coşkuyu ve heyecanı arttırmak amacıyla ÜNİLİG’in düzenlendiğini söyledi.

Voleybol kapsamında dördüncü maçlarını Bingöl ilinde Bingöl Üniversitesi ile 18 Mart yapacaklarını ifade eden Aygün, “Maç sonunda gülen tarafın 3-1’lik skorla üniversitemiz oldu. Bize bu mutluluğu üniversitemize yaşatan başta öğrencilerimiz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

İnönü, Dicle, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl üniversitelerinin yer aldığı grupta son maçlarını 25 Mart Çarşamba günü Rahva Yerleşkesinde bulunan spor salonunda İnönü Üniversitesi’yle yapacaklarını belirten Aygün, “Üniversite öğrencilerinin akademik gelişimlerinin yanı sıra beden ve ruh sağlıklarının da korunması amacıyla ÜNİLİG projesinin hayata geçirilmesinde çok büyük katkıları bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sayın Kemal Tamer Beye, Türkiye Voleybol Federasyonu’na, desteğini her zaman yanımızda gördüğümüz Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mahmut Doğru’ya şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.