Türkiye Basketbol 2. Lig ekiplerinden Bostanlıspor, Pınar Karşıyaka'nın genç oyuncularının Bölgesel Lig yerine 2. Lig'de oynaması amacıyla ligden çekilerek, Pınar Karşıyaka Gelişim'in 2. Lig'e alınmasını sağladı. Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Avni Erboy, konu hakkında bir açıklama yayımladı.

Açıklama şöyle: "Bostanlıspor’dan spor kamuoyuna önemli açıklama… 1954 yılında kurulan ve son 5 yılda büyük atılım yaparak Türkiye’nin sayılı amatör spor kulüplerinden birisi durumuna gelen Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü, iki sezon önce Karşıyaka Spor Kulübü’ne gönül veren, başkanlık ve yöneticilik yapan idealist bir arkadaş grubu ile basketbol A Takımına maddi manevi yatırım yaptı. Bu grubun tek amacı, Türkiye Ligi'nin son şampiyonu Pınar Karşıyaka’ya alt yapı oluşturmak, A takımda yer bulamayacağı düşüncesiyle Karşıyaka dışına kaçmak zorunda kalan ve dakika alamayan, geleceği olan Karşıyakalı gençlere kucak açmak, Karşıyaka basketbolunun geleceğine bir parça olsun destek olmak amacıyla 'pilot takım' oluşturmaktı.
Son iki yılda Bölgesel Lig'den önce 3. Lig'e, ardından da 2. Lig'e yükselen ve Türkiye çapında ses getiren Bostanlıspor, basketbolda bu başarılarının yanında, Pınar Karşıyaka’ya 'pilot takım' olma amaç ve arzusunu inatla sürdürdü. Bostanlıspor oluşumunda önemli rol oynayanlardan önemli bir bölümünün, son genel kurulda KSK yönetimine girmelerinden de cesaret alarak 'pilot takım' önerilerimizi yinelerken, genç oyuncuların yer aldığı Pınar Karşıyaka Gelişim'in Bölgesel Lig'de oynama kararı üzerine de hiçbir maddi, manevi beklenti içinde olmadan ve şart öne sürmeden, 'Gelin, Karşıyakalı gençler en alt lig yerine, 2. Lig'de oynasın.' önerisi götürdük. TBF’ye de bu şekilde dilekçe vererek, Pınar Karşıyaka Gelişim’in 2. Lig'e yükselmesini sağladık. Bu hareketimizle 'Karşıyaka’ya olan sevdamızı' bir kez daha yineleyerek, 'onurlu bir hareket' yaptığımız inancıyla yola çıkarken verdiğimiz sözü en iyi şekilde yerine getirmenin gönül rahatlığını yaşıyoruz. Kardeş kulüp Pınar Karşıyaka Gelişim’e 2. Lig'de başarılar dileriz. Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü, asla ve asla basketbolun dışında kalmayacaktır. Genç takımımız, ligde maçlarına devam etmektedir. Gelecek sezon bölgesel liglerden, 'yetiştirici takım hüviyeti' ile kadın ve erkek takımlarımızın tekrar 'merhaba' deme şansı çok yüksektir. Bostanlıspor Basketbol Oluşumu'nu yaratan başta Altar Toker, şube sorumlumuz Serkan Ergüven ve isimlerini tek tek yazamayacağımız emeği geçen şıube yöneticisi ve bizi destekleyen tüm Bostanlılılar ile KSK’lilere, herkese sonsuz teşekkür ederiz."