İnsanın sınırlarını genişlettiği hareketten ilham alan New Balance’ın düzenlediği New Balance Bozcaada 10 KM Koşusu ve Yarı Maratonu, Bozcaada’da buluşan 3 bin koşucunun katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen amatör ve profesyonel sporcular, bu yıl 5.’si düzenlenen New Balance Bozcaada 10K Koşusu ve Yarı Maratonu için bir araya geldi.

Bozcaada’nın zorlu parkurunda geçen Yarı Maraton'da, erkeklerde Ramazan İşmel birinci, Murat Kurtak ikinci, Kudret Arabacı üçüncü oldu, kadınlarda ise Duygu Boyan birinci, Lütfiye Kaya ikinci, Rahime Kolay da üçüncülüğü elde etti.

Kadınlar 10 kilometrede Nursel Yıldız birinci, Betsy Özromano ikinci, Sera Sayar üçüncü oldu. Yarı Maraton’da erkeklerde rekor derece 1.15.40, kadınlarda 1.31.32 olurken 10 kilometrenin parkur rekoru; erkeklerde 33.53, kadınlarda 41.08 olarak kaydedildi.

35-79 yaş arası tüm kategorilerde de sporcular madalyalarını aldı, dereceye giren sporcular podyuma çıktı. Engellilerin de yarıştığı koşuda minikler de unutulmadı. Bozcaada’da New Balance Minikler Koşusu’nda da, 4-8 yaşındaki çocuklar, en az anne ve babaları kadar efor sarf ederek, 200 metrelik parkurda koştu.

Renkli görüntülere sahne olan koşu boyunca, sporcular koşudan fotoğrafları sosyal medyada #koşanbilir hashtag’i ile paylaştı.