Oryantiring Federasyonu Adana İl Temsilciliği tarafından düzenlenen yarışmada Özel Burç Okulları, 7 kupa ve 9 madalya birden kazandı. Burçlu öğrenciler takım halinde, farklı kategorilerde 4 birincilik, 2 ikincilik ve 1 üçünclük elde ederken bireyselde de 3 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

Adana’da okullar arası oryantiring (koşarak hedef bulma) yarışması Çukurova 100. Yıl Sakıp Sabancı Parkı’nda tamamlandı. Harita ve pusula ile yön bulma sporu olarak bilinen oryantiring turnuvası bu yıl Adana’da oldukça coşkulu geçerken, çok sayıda okulun yer aldığı yarışmayı Özel Burç Çukurova Yıldız Kız Takımı, Yıldız Erkek Takımı, Küçük Kız Takımı ve Küçük Erkek Takımı Şampiyon oldu. Özel Burç Ceyhan Koleji ise Yıldız Erkekler ve Küçük Kızlar kategorilerinde il 2.’si olurken, Küçük Erkekler kategorisinde il 3.’lüğünü elde etti.

Okullarına kupa ve madalyalarla dönen Burçlu öğrenciler, elde etmiş oldukları başarıları okullarına ve öğretmenlerine borçlu olduklarını söyledi. Okullarının kendilerine sunmuş olduğu imkanları çok iyi değerlendirdiklerini ve öğretmenlerinden de büyük bir destek gördüklerini belirten Burçlu öğrenciler, hedeflerinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

Adana’da düzenlenen okul yarışmalarında ilk kez elektronik sistemli yarış ekipmanı kullanılırken, Oryantiring Federasyonu Adana İl Temsilcisi Harun Uz oryantiring spor dalının öğrenciler için önemine dikkat çekti. Harun Uz, “Yarışmaya katılan öğrenciler hedefleri ararken, doğal yaşam alanının güzelliklerini de görme fırsatı yakaladılar. Tüm Adanalıları bu keyifli ve eğlenceli doğa sporunu yapmaya davet ediyorum. Ayrıca 19 Nisan’da Özel Burç Çukurova Kampusu’nda yapılacak il geneli müsabakalarına tüm Adanalı hemşerilerimizi davet ediyorum.” dedi.

Burç Çukurova Ortaokulu Müdürü İlhami Kara ise okul müzesine 7 kupa birden kazandıran öğrencilere teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. Kara, “7 kupa ve 9 madalya kazandık. Böylece okul olarak şimdiye kadar elde edilmemiş bir başarıya imza attık. Ayrıca 19 Nisan’da okulumuzda yapılacak il geneli yapılacak yarışmalara tüm Adanalı hemşerilerimizi okulumuza bekliyoruz.” diye konuştu.