Recep Bölükbaşı, Bursaspor'un 51.Genel Kurulu'nda bin 119 oyla yeniden başkan seçildi.

Nilüfer Spor Salonu’nda yapılan genel kurulda, mevcut başkan Recep Bölükbaşı ile Timur Noyan ve Cüneyt Özkan başkanlık için yarıştı.

Kongrede konuşan Recep Bölükbaşı, bir yıllık icraatlarını anlattı, projelerini tanıttı. Üyelerin desteğiyle bu zamana kadar 100 metre koştuklarını ve bundan sonrada maraton koşacaklarını belirten Recep Bölükbaşı, “Bir sene öncesini hatırlayın. Bir tane futbolcumuza transfer teklifi yoktu. Ne oldu ki başarısızım. Öncelikle sportif başarıyı hedefledim. Allah izin verirse 4. olacağız. O kupayı Bursa’ya getirmek istiyoruz. İstanbul’da inşallah tur atlayacağız. Türkiye’de rekor. 6 tane milli takıma oyuncu gönderen takım var mı? Geçen yıl bir tane futbolcumuza transfer teklifi yoktu. Şimdi 11 futbolcumuza da astronomik rakamlar ile transfer teklifleri geliyor. Ben 'devre arasında futbolcu satmayacağım' dedim ve satmadım. Türkiye’nin en başarılı hocasını aldık. Kimse düşünmüyordu. 1+10 dedik. Çok büyük katkısı var. Allah izin verirse 10+10 olacak ve devam edeceğiz. Ben istikrardan yanayım.” dedi.

Bursaspor’a Kendir Yaylası’nda bir kamp tesisi yapacaklarını anlatan Bölükbaşı, “260 bin metrekarelik arazi meclisten geçti. Projesini çizdik. 450 yataklı 4-5 sahası olacak bir tesis. Türkiye’de çok büyük bir kamp tesisi yapıyoruz. Bursaspor’a kalıcı gelir getirmek için stadyumu iyi yönetmek gerekiyor. Yapacağımız projeler ile Türkiye’nin en zengin kulübü olacağız. Marka değeriniz olursa size reklam verirler. Çok şükür sportif başarıdan dolayı Bursamız marka. Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımıyız. Gol kralı bizde. Dolayısıyla çok değerliyiz. 15 milyon Euro olan futbol takımının değeri şuanda 60 milyon Euro'dur.” şeklinde konuştu.

Göğüs reklamı ve yeni yapılan Timsah Arena Stadyumu ismine de reklam aldıklarını anlatan Recep Bölükbaşı, şunları söyledi: “Lacoste ile ilgili mart ayından beri konuşuyoruz. 29 Mayıs’ta gelip stadyumumuz inceleyecekler. Timsah logosu olan Lacoste ile Bursaspor birleşecek. Avrupa’da ve dünyada ses getirecek.”

Konuşmaların ardından yapılan seçimde üyeler toplam 12 sandıkta yeni başkanlarını seçmek için oy kullandı. Genel kurulda toplam 2 bin 262 geçerli oy kullanıldı, 8 oy geçersiz sayıldı. Oylamada bin 119 oy alan Recep Bölükbaşı yeniden Bursaspor’un başkanı seçildi. Oylamada diğer aday Timur Noyan bin 7, Cüneyt Özkan 136 oy aldı.

BÖLÜKBAŞI: BURSASPOR’A YAKIŞAN BİR SEÇİM GEÇİRDİK

Yeniden başkanlığa seçilen Recep Bölükbaşı, genel kurul sonunda yaptığı konuşmada Bursaspor’a yakışan bir seçim geçirdiklerini belirterek, “Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Bize oy veren, vermeyen tüm arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin. Bu kongre ile Bursa’da Bursaspor’da çok güzel işler olacak. Bunu da gerçek Bursasporlular yapacak. Cüneyt arkadaşımızın ekibiyle beraber çalışacağız. Divan Kurulu’nda Mesut Mestan arkadaşımızı da davet etmiştim. Bursaspor için çalışmak isteyen tüm arkadaşlarım ile beraber çalışacağım. Timur Bey’in önerilerinden, projelerinden yararlanacağız. Cüneyt arkadaşım ile beraber yürüyeceğiz. Mesut arkadaşımla da görüştüm. Bundan sonra büyük Bursaspor’un temellerini atıyoruz. Bundan sonra daha güzel günler göreceğiz.” şeklide konuştu.