Erzurum’da düzenlenen Short Track(sürat pateni) Türkiye Şampiyonası’nda Özel Aziziye Koleji Öğrencisi Aybüke Han 3 dalda Türkiye Şampiyonu oldu.

Buz Pateni Federasyonu’nun 2014-2015 sezonu faaliyet programında yer alan Short Track Türkiye Şampiyonası sona erdi. Erzurum Azizi Koleji İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Aybüke Han, şampiyonada 3 dalda Türkiye birinciliği elde etti. 11 kategoride düzenlenen şampiyona, Palandöken ilçesindeki Olimpik Buz Pateni Salonu'nda organize edildi. Short Track Şampiyonası'na 11 ilden 80 sporcu katıldı.

Aziziye Eğitim Kurumları öğrencileri bilimsel, sosyal ve kültürel yarışmalar, sınavlarda elde ettiği başarıyı sporda da devam ediyor. Aziziye Koleji İlköğretim öğrencilerinden Aybüke Han, 500 metre yarışlarında Türkiye Şampiyonluğunun yanı sıra; 222 ve 333 metre yarışlarında da şampiyonluğu kimseye kaptırmadı.    
    Aziziye Koleji Müdürü Murat Kale, "Türkiye'de yeni gelişmekte olan bir spor olan short track dalında öğrencimizin Türkiye Şampiyonu olması bizleri sevindirdi." dedi.
Türkiye şampiyonluğu sevincini yaşayan Han, çok çalıştığını ve başarılı olduğunu ifade etti. Hedefinin branşında dünya rekorunu kırmak olduğunu ifade eden Aybüke Han, "Çok sıkı bir hazırlık döneminin ardından üç farklı kategoride şampiyonluk elde ettim. Hedefim daha çok çalışıp ileride dünya rekonunu kırmak." diye konuştu.