Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay futbolcuların alacaklarının ödenmemesi nedeniyle antrenmana çıkmamasının nedeninin iletişimsizlikten kaynaklandığını belirtti. Bu olayda en çok yıprananın kendisi olduğunu anlatan Çalımbay bir takım kaptanı ile bir başkanın bu olayları konuşmasının doğru olmadığına, başkana gelmeden yönetimdeki diğer kişilerin çözmesi gerektiğini kaydetti.

Çalımbay bir lokantada düzenlediği basın toplantısında kırmızı laciverli futbolcuların yaşadığı antrenman krizine değindi. Yaşananın aslında çok basit bir olay olduğunu ifade eden başarılı teknik adam, şöyle konuştu:

"Bu olayda en çok yıpranan ben oldum. Çünkü hem futbolcu arkadaşlarımla hem yönetimle beraber git gel yaparak en son Allah'a şükür dün tekrar bir araya getirdim ben ondan sonrada bu olay çözüldü. Şimdi oradaki şey Mersin İdmanyurdu kulübünün sezon başından beri belki de geçen seneden beri yaşanan bir sıkıntısı var iletişim. İletişim bozukluğundan kaynaklanan bir olay. Bir takım kaptanı ile bir başkan bu olayları konuşmaması gerekiyor. Bu olayları başkana gelmeden önce diğer yönetimdeki arkadaşların çözmesi gerekiyor. Bu hiç bir yere yansımadan çözülmesi gereken bir olay. Ama olaylar çığırından çıktığı zaman tabii ki iki tarafta zarar görüyor."

Olayın öyle büyütülecek veyahut sürekli bir şekilde gündeme taşınacak bir olay olmadığına dikkat çeken Çalımbay, "İki gün başkan yoktu geldi yönetim toplantı yaptı ben yönetimle toplantı yaptım. Ben oyuncularımla toplantı yaptım. Sonra yönetim oyuncularla toplantı yaptı sorun çözüldü. Demek ki çözülüyor olay. Yani bir taraf fedakarlık yaptığı zaman. Burada tek üzücü olan şey iletişim. İletişim aslında küçük bir şey değil. Çok büyük bir şey. Çünkü bizim kulübümüz kurumsallaşmamış. Bizim kulübümüzde görev bölümü yok. Yapılmamış doğru dürüst. Herkesin görevini dört dörtlük yaptığı zaman bu işlerin olması mümkün değil. Tabiki futbolcuya bir söz verildiği zaman yapılması gerekiyor. Şu olay ligin son haftası değil de ligin bitmesi 10 hafta kala olsa çıkmaz. Mümkün değil çıkması." ifadelerini kullandı.

Yönetime teşekkür eden Rıza Çalımbay, "Gerçekten sıkıntı yaşamadan herkes parasını aldı. Maaşanı aldı. Kimse diyemez ben maaşımı almadım. En son mayıs maaşı o da alındı. Öyle ya da böyle o da alındı. Yönetimimiz ne olursa olsun görevini yaptı. Transfer yasağının olmasıda bizim için bir avantaj oldu. Transfer yapılmamasını herkes dezavantaj diye bekliyordu. Bu yaşananlardan iyi dersler çıkarmak gerekiyor ki önümüzdeki sene bunlar olmasın. Burdaki yapacak şey ne o ona kızacak ne buna kızacak. Hiç bir futbolcu arkadaşlarımızdan hiç birisi durup dururken böyle bir şeye kalkışmaz. En son olay için söylüyorum. O yüzdende böyle bir olay gerçekleşti. Üstüne basa basa söylüyorum, iletişimisizlikten. Başka bir şeyden değil. Başkan geldi iki günde biz olayı çözdük." şeklinde konuştu.

KAPTAN SERVET'E DE YAZIK

Başkan ile kaptan Servet Çetin'in bir araya gelmesini ve bu konuları konuşmasını bir türlü anlayamadığını belirten Rıza Çalımbay, "Bu konuları bir başkan ve bir kaptan böyle bire bir konuşamaz, konuşmamalı." diyerek, şöyle devam etti:

"O Servet'e de yazık. Servet takımın kaptanı futbolcusu. Futbolcu arkadaşlarını korumak zorunda. Kimsenin de Servet'e bir şey demeye hakkı yok. Onun yerinde başkası ya da siz olsanız siz de o futbolcuları korumak zorundasınız. O yüzden herkesin Servet'e ve bizlere sahip çıkması gerekiyor. Buna yardımcı olmaları gerekiyor.

Ben teknik direktörüm futbolcuyu her şeyi ile antrenmanda hazır isterim. Ama benim futbolcum gelip 'ben idmana çıkmam' dediği zaman benim için en üzücü olay odur. Bizim orada futbolcuyu beklemek yönetimi beklemek kadar kötü bir şey yoktur. Ben günlerce yöneticileri aradım. 'Gelin görüşün' dedim. 'Halledin' dedim. En son başkan geldi oturduk görüştük sorun çözüldü. Bu kadar."

MERSİN YÖNETİMİ İLE GÖRÜŞMEDEN BAŞKASI İLE GÖRÜŞMEM

Mersin İdmanyurdu'nda kalıp kalmayacağı ve başka takımlarla görüşüp görüşmediği yönündeki bir soruya da cevap veren Çalımbay, "Kalıp kalmama ile ilgili bana yönetim söyledi görüşelim diye. Ben dedim ki ayın 29'unu bekleyeceğiz dedim." diyerek, şöyle devam etti:

"Yarınki olaydan sonra konuşma şekli değişir. Transfer yasağının kalkıp kalkmaması bu olay gerçekleştikten sonra kalınır veya gidilir. Burada transfer yapılacaksa ona göre bir raporumuz var. Transfer yapılmayacaksa ona göre bir raporumuz var. Bunların hepsini hazırladık. Ben Mersin İdmanyurdu kulübu ile görüşmeden başkası ile görüşmem. Burada çalışırken bir teklif geldi. Yönetime söyledim. Yönetim 'mümkün değil izin vermeyiz' dedi. Olay bitti. Şimdi ben bu hafta bitmeden hiç bir kulüple resmi olarak görüşmem, gayri resmi teklifler geliyor. Önce kulübümüzde otururuz, görüşürüz ondan sonra. Biz ayrılsak bile raporumuzu vereceğiz."

BEŞİKTAŞ'TAN TEKLİF GELMEDİ

Rıza Çalımbay, Beşiktaş'tan teklif alıp almadığı yönündeki soruya ise "Ben kimseden teklif almadım Beşiktaş takımından da. Zaten öyle bir teklif geldiği zaman başkanın haberi olur. Çalışırken olduğu zaman haberi olur. Ben Beşiktaş kulübü ile zaten iç içeyim. Benim doğduğum büyüdüğüm futbola başlayıp bıraktığım bir yer. Yıllarca takım kaptanlığını yaptım. Böyle net bir şey olsa benden önce kendileri paylaşırlar." diye cevap verdi.