Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Trabzonspor karşısında kötü oynamadıkları ancak kötü goller yediklerini belirtti.

Çalımbay sahalarında 5-1 kaybettikleri Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Futbol olarak kötü oynamadık. Kimse bizi futbol olarak kötü oynadı diyemez. Biz sadece kötü goller yedik. Ölü toplardan kötü goller yedik. Onun dışında oyuna baktığınız zaman o kornerleri frikiği çıkardığın zaman normal bir maçtı" diye konuştu.

Maçta, Trabzonspor'un da kendilerinin de hataları olduğunu anlatan Çalımbay, "Ama ben bu kadar basit bu kadar kötü goller yiyeceğimizi beklemiyordum. Yoksa oyun olarak baktığımız zaman tam oyunu oturtuyoruz korner oluyor gol oluyor. İnanılacak gibi değil. Hele ikinci yarı yediğimiz gol o golde herkesin adamı var ama bir bakıyorsun bomboş gol atıyor. Orda defans olarak ölü toplarda çok büyük hatalar yaptık. Bunun sıkıntısını yaşadık. Bunun yüzünden de maçı kaybettik. Ama onun dışında baktığınız zaman bizde oynadık bizimde pozisyonlarımız vardı bir sürü. Ama biz Bursa maçında da aynı şekilde goller yedik. Aynı şekilde yine Trabzon'da da 3 tane gol yedik. Böyle ölü toplardan. Ha diyeceksiniz ki çalışmadınız mı niye böyle gol yiyorsunuz diyeceksiniz doğru haklısınız o kadar çalışmamıza rağmen maalesef arkadaşlarımız son şeyleri yapamadıkları için bu golleri yedik. Geçen Bursa maçında da maç rahat gidiyor hiçbir şey yok ve son dakikalara doğru yediğimiz bir korner golü ve maç bitiyor. Yani o kadar önlem almamıza rağmen ölü toplardan goller yedik. Maalesef bunun sıkıntılarını yaşadık bugün" şeklinde konuştu.

"HAKEMLERİNDE BÜYÜK HATALARI VAR"

Oyun olarak kesinlikle Trabzon'dan aşağı oynamadıklarını vurgulan Çalımbay şunları söyledi: "Sadece Trabzon'un bize bir avantajı ölü toplardı. Ama burada hakemlerinde çok büyük hataları var. Trabzonspor takımı onları kolluyor. Yan topları kolluyor frikikleri kolluyor. Mehmet gerçekten olağanüstü şekilde frikik atıyor. Ve hakemler buna izin veriyor. Belki o hakemlerin çoğu futbolun içinden gelmedikleri için maalesef bunlar sezemiyorlar. Biz diyoruz bakın hocam dikkat edin diye ama maalesef etmiyorlar. Kendi aralarında zaten kopukluklar var. Yan hakim faul diyor bizim lehimize olan bir faulü. O devam ettiriyor. Yani oyun olarak sıkıntımız yoktu ama ölü toplarda yaptığımız hatalardan mağlup olduk. O hataları yaptığımız için mağlubiyeti hak ettik. Ama tabiki bu sıkıntılara bu kadro darlığına futbolun dışında yaşadığımız sıkıntılara rağmen geldiğimiz yer gayet iyi. Önemli olan bunu sonuna kadar devam ettirebilmek. Ligi bu sene iyi bir yerde bitirmek. Başka bir düşüncemiz yok."