Bulgaristan’da düzenlenen Trayana Uluslararası Satranç Turnuvası’nda, Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübü Satranç Takımı bir birincilik, iki ikincilik, bir üçüncülük ve bir "En İyi Yabancı Sporcu" madalyası kazandı.

Stara Zagora’da 16-18 Ocak 2015 tarihlerinde düzenlenen turnuvadan, Türkiye'yi ve Çanakkale’yi temsil eden satranççılar başarıyla döndü. 14 yaş ve altı ve 8 yaş ve altı olmak üzere iki genel kategoride düzenlenen turnuvada, 24 satranç kulübünün toplam 114 sporcusu mücadele etti. 8 yaş ve altı kategorisinde Nilsu Enç, yedi maçta 6 puan alarak tek başına ve puan farkıyla birinci oldu. Enç, 28 sporcunun ve 12 kulübün yer aldığı kategorideki başarısıyla Çanakkale’nin ve Türkiye’nin satrançtaki gururu oldu. 14 yaş ve altı kategorisinde ise 19 kulübün 86 sporcusu yarıştı. İÇDAŞ Satranç Takımı’ndan Dursun Berke Ustabaş ikincilik kazanırken Berkant Boncukçu üçüncülük başarısına imza attı. 14 yaş ve altı bayan kategorisinde Asude Cihan ise ikincilik madalyası kazandı. Dursun Berke Ustabaş’ın "En İyi Yabancı Sporcu" derecesiye İÇDAŞ Satranç Takımı, ülkeye dört madalyayla döndü.

Turnuvada, dünya şampiyonluğu unvanı bulunan Viktoria Radeva gibi sporcuların yanısıra Avrupa derecesi ve Bulgaristan şampiyonlukları bulunan sporcular mücadele etti. Turnuvanın en büyük sansasyonu ise 10 yaşındaki Ahmet Çağrı Ayengin'in, turnuvanın en güçlü oyuncusu 14 yaşındaki Stefan Raykov'u yenilgiye uğratması oldu. Ayrıca Ustabaş, Bulgaristan'ın en güçlü yeteneklerinden Valentin Mitev'le berabere kaldı.