Rusya Futbol Birliği (RFS), Rusya Milli Futbol Takımı Antrenörü Fabio Capello’ya 19 Ocak’ta ödemesi gerektiği maaşını yine ödemedi.

    Rusya Milli Futbol Takımı’nı çalıştıran İtalyan hoca Fabio Capello, RFS’den yaklaşık 7 aydan beri alacaklarını alamıyor. Rusya Federal Çalışma ve İstihdam Servisi, 19 Aralık 2014 yılında Capello’ya ödeme yapmadığı için RFS’ye ceza keserek son ödeme süresini 19 Ocak 2015 tarihine kadar uzatmıştı. Ancak RFS, deneyimli hocaya olan borcunu yine kapatmadı.

    Konuyla ilgili basına açıklamada bulunan RFS Başkanı Nikolay Tolstıh, Capello’ya olan borcu kapatmak için tüm kaynakları seferber ettiklerini söyledi. Capello ise şimdilik sessizliğini koruyor.

    Bazı iddialara göre RFS, performansından memnun olmadığı Capello’nun istifa etmesi ve tazminat ödememek için bilerek maaşını yatırmıyor. Diğer iddialara göre ise RFS maddi olarak sıkıntıda ve bu yüzden ödeme yapamıyor.

    Rusya Milli Futbol Takımı’nı grup elemelerinden çıkararak 2014 Dünya Kupası’na götürmeyi başaran Capello’nun sözleşmesi 2018 yılına kadar uzatılmıştı. Dünya Kupası’nda gruptan çıkamayarak turnuvaya veda eden Rus milliler ve Capello sert eleştirilere maruz kalmıştı.

    Resmi olmayan rakamlara göre Capello yıllık 8.7 milyon Euro kazanıyor. Rus basınına göre ise RFS’nin Capello’ya olan borcu 5.5 milyon Euro civarında.