Stat: Yeni Rize Şehir
Hakemler: İlker Meral, Hakan Yemişken, Cevdet Kömürcüoğlu
Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Giray Kaçar, Orhan Ovacıklı, Godfrey Oboabona, Ludovic Sylvestre, Sercan Kaya, Ludovic Obraniak, Murat Duruer (Dk. 79 Tevfik Köse), Kıvanç Karakaş (Dk. 56 Leonard Kweuke), Eren Albayrak, Kyle Lafferty
Mersin İdmanyurdu: Nihat Şahin, Serkan Yanık, Milan Mitrovic, Servet Çetin, Gökçek Vederson, Murat Ceylan (Dk. 65 Mehmet Taş), Güven Varol (Dk. 58 Efe Halil Özarslan), Abdul Khalili, Prejuce Nakoulma, Marko Futacs, Ricardo Pedriel (Dk. 74 Sinan Kaloğlu)
Goller: Dk. 7 ve 86 Marko Futacs, Dk. 49 ve 90+1 Prejuce Nakoulma (Mersin İdmanyurdu)
Sarı kartlar: Dk. 33 Marko Futacs, Dk. 61 Ricardo Pedriel, Dk. 67 Mehmet Taş, Dk. 90+1 Prejuce Nakoulma (Mersin İdmanyurdu), Dk. 85 Giray Kaçar (Mersin İdmanyurdu)

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 20. haftasında Mersin İdmanyurdu, konuk olduğu Çaykur Rizespor'u Marko Futacs (2) ve Prejuce Nakoulma'nın (2) golleriyle 4-0 mağlup etti.

Ligde üst sıralar için mücadele eden Mersin İdmanyurdu, bu sonuçla puanını 29'a çıkarırken 7. sıraya yükseldi. Ev sahibi Çaykur Rizespor ise 17 puan ve -12 averajla 16. sıraya indi.

49. dakikada Mersin İdmanyurdu, Prejuce Nakoulma'nın attığı gol ile farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikada Servet Çetin kendi yarı alanında topu kaptıktan sonra pasını hemen önündeki arkadaşı Prejuce Nakoulma aktardı, ortasahanın gerisinden aldığı pasla süratle ilerleyen Prejuce Nakoulma ceza sahası içine girdikten sonra Giray Kaçar'dan da sıyrılarak sol ayağıyla düzgün bir şutla topu kaleye gönderdi, direğe de çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0 - 2.

73. dakikada sol kanattan Eren Albayrak arka direğe doğru ortasını yaptı, burada son çizgide topun gelişine Ludovic Obraniak sert vurdu, ancak top kaleye paralel gitti. Pozisyonun devamında ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan Leonard Kweuke sol ayağıyla sert bir şut çekti, bu sefer de kaleci Nihat Şahin topu kurtarmayı başardı.

86. dakikada Mersin İdmanyurdu, Marko Futacs'ın attığı golle farkı 3'e çıkardı. Bu dakikada Mehmet Taş kendi yarı alanında Sercan Kaya'dan kaptığı topda pasını defansın arkasına doğru Marko Futacs'a aktardı. Topla birlikte önündeki boş alanı süratle kateden Marko Futacs, ceza sahasına girdikten sonra penaltı noktasının hemen sağından yerden şutunu çekerken topu ağlarla buluşturdu: 3-0.

90+1. dakikada Mersin İdmanyurdu, Prejuce Nakoulma ile durumu 4-0'a getirdi. Bu dakikada ceza sahasının dışında topla buluşan Prejuce Nakoulma, Sinan Kaloğlu ile verkaça girdikten sonra bir anda kaleci Serkan Kırıntılı ile karşı karşıya kaldı, altı pasın hemen önünde topla tekrar buluşan Prejuce Nakoulma yerde düzgün bir vuruşla fileleri havalandırmayı başardı: 0-4.

90+3. dakikada penaltı noktasının hemen solunda topla buluşan Marko Futacs topu kontrol ettikten sonra sert vurdu, ancak top üst kale direğinden geri döndü.

Karşılaşmayı da konuk Mersin İdmanyurdu 4-0 kazanarak haftayı 3 puanla kapattı.