Galatasaray'ın Beşiktaş'tan transfer ettiği kaleci Cenk Gönen, önünde Muslera gibi iyi bir kaleci olduğunu belirterek, "Haddimi biliyorum. Bana forma şansı geldiğinde de tecrübemi ve yeteneğimi Galatasaray için kullanacağım." dedi.

Galatasaray'ın akşam saatlerinde yaptığı antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan kaleci Cenk Gönen, sarı kırmızılı camiada ilk günlerinin güzel geçtiğini dile getirerek, "Hamza Hoca olmak üzere teknik heyet ve takım arkadaşlarımın olumlu ve sıcak yaklaşımı oldu. Gayet sıcak ve olumlu bir arkadaşlık ortamı var. Geçen seneki başarılarda bunun etkili olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Son durumunun sorulması üzerine Cenk Gönen, "Şu an herhangi bir sakatlığım yok. Transfer döneminde pek antrenman yapma şansı bulamadım. Bu milli takım arası bana şans oldu. Şu an oynayabilecek durumdayım." cevabını verdi.

Önünde Muslera gibi bir kalecinin olmasıyla ilgili bir soruya tecrübeli kaleci, "Muslera, Galatasaray'ın şampiyonluklarında çok büyük pay sahibi olmuş bir kaleci. Ayrıca Tafferel gibi bir dünya markasıyla çalışıyor olmak da büyük bir şans. Bu şansı değerlendirecek yetenek ve mental güce sahibim. Forma geldiğinde en iyi şekilde değerlendireceğimi düşünüyorum." karşılığını verdi.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun kendisiyle yaptığı görüşmede önünde iyi bir kaleci olduğunu dile getirdiğini kaydeden Cenk, "Zaten bunu herkes biliyor, ben de haddimi biliyorum. Bana forma şansı geldiğinde en iyi şekilde tecrübemi ve yeteneğimi Galatasaray için kullanacağım." ifadelerini kullandı.

Cenk, Beşiktaş'tan ayrılış sürecini ise "Oradaki tutum ve davranışlar, ardından Galatasaray'ın teklifi etkili oldu. Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum açıkçası." şeklinde özetledi.

Taraftarlara çağrıda bulunan Cenk, "Bana destek olsunlar, bu desteği boşa çıkarmayacağımı ve her şeyimi Galatasaray'a son damlasına kadar vereceğimi söyleyebilirim." diye konuştu.

Yetenekli kaleci, son olarak şehitleri unutmayarak, "Zor dönemler yaşıyoruz. Bugün de çok şehidimiz var. Allah'tan milletimize sabır diliyorum, şehit ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu acı hepimizin acısı, her gün dua ediyoruz, bir daha umarım şehit vermeyiz." diyerek sözlerini tamamladı.