Şırnak’ın Cizre ilçesinde oynanan Türkiye Kupası H Grubu maçında Bölgesel Amatör Ligi (BAL) temsilcisi Cizrespor kendi evinde PTT 1. Lig ekibi Giresunspor'la golsüz berabere kaldı.

Cizre İlçe Stadı'nda oynanan karşılaşma yine Cizrespor'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanırken, Cizresporlu taraftarlar stat çevresindeki binaların çatısına kurdukları ses sistemi ile çaldıkları yöresel Kürtçe şarkılarla takımlarını desteklemeye çalıştı.

Oynanan karşılaşma ile Cizrespor H Grubu'nda puanını 7'ye yükseltirken, Giresunspor ise 6 puanla kupaya veda etti. Bu akşam Torku Konyaspor, kendi sahasında Gençlerbirliği'ne mağlup olursa, Cizrespor grubu ikinci sırada tamamlayacak ve bir üst tura yükselecek.

Maç sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal, "Bizim turu atlamamız için Gençlerbirliği takımının Torku Konyaspor’u yenmesi gerekiyor. Eğer bu gerçekleşirse gruptan çıkma şansımız olacak. Ama Torku Konyaspor yendiği zaman bizim tamamen umudumuz bitiyor. Çünkü Torku Konyaspor kendi puanını o zaman 9’a çıkartacak. Biz ise 7 puanda kalacağız. Puan olarak önümüze geçiyor ve bir üst tura çıkmaya hak kazanıyor." dedi.

Berabere biten karşılaşma için dostluk kazandı mesajını veren Giresunspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise yaptığı açıklamada, "Sonucun iki takımada çok yaradığını söyleyemeyiz. Ama ben öncelikle şunu ifade edeyim. Burada maçtan önce dostluğun kazandığını söyleyebiliriz. Giresun’da biz nasıl Cizrespor’u ağırladıysak onlarda burada bizi çok güzel şekilde ağırladılar. Hiçbir olay veya hiçbir taşkınlık yaşanmadı. Hiçbir şekilde olay olmadı. O yüzden de bence dostluk kazandı. Olması gereken de bu. İnşallah böyle de devam eder. Cizrespor’a şampiyonluk için başarılar diliyorum. İyi bir takımdır. Maça gelecek olursak ortada bir maç oldu. Ama sonlara doğru iki tane topumuz direkten döndü. Maçı kazanabilirdik ama olmadı. Sonuçta biz hedefimizi lig olarak belirlemiştik. Buraya genç oyuncularla geldik. Mücadelelerinden dolayı genç oyuncularımı da kutluyorum. Cizrespor’a da başarılar dilerim." diye konuştu.