Cumhurbaşkanlığı 51'inci Türkiye Bisiklet Turu'nun 6. ve en uzun etabı olan 184 kilometrelik Denizli-Selçuk etabı başladı.

Delikliçınar Meydanı’ndan verilen start öncesi tura katılan ekipler vatandaşlara tanıtıldı. Start bayrağını Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin birlikte kaldırdı. Binlerce Denizlili, Çınar Meydanı ve Gazi Bulvarı'nı doldurarak, sporcuları alkışladı.

184 kilometrelik Denizli-Selçuk etabında 21 takımdan 168 sporcu pedal çeviriyor. Bisikletliler meydandan start alırken Ladik Güvercin Derneği üyeleri tarafından ‘Denizli Güvercinlerini’ tanıtmak için 50 güvercin uçurdu.

51. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU DENİZLİ-SELÇUK ETAB NOTLARI

6. etap için verilen startla birlikte TUR’un en uzun etabını başlattı. Bisikletçilerin bu zor etabın sonrasında Meryem Ana’nın evinin bulunduğu tepede finiş yapacak olması yabancı sporcuları epey heyecanlandırıyordu.

TUR'un 2. tırmanış finişli etabı öncesi CCC Sprandi Polkowice Takımı’ndan Davide Rebellin, TUR’un Turkuaz Mayosu'nu taşımanın gururunu yaşadığını ifade ederek, "Etapta çok büyük bir mücadele bekliyorum." dedi.

Davide Rebellin, "Öncelikle Genel Klasmanda bana en yakın sporcuları kontrol edeceğim. Bu tırmanışı geçen sene de yaptım, tanıyorum. Tabii ki birçok takım etap için savaşacak. Jay McCarthy iyi bir takıma sahip. Kontrollü bir yarış bekliyorum, bu da benim için uygun." diyerek iddiasını ortaya koydu.

Rebellin, Orica GreenEDGE’ten Adam Yates’in kazandığı geçen seneki etapta 3. olmuştu.

Dünkü basın toplantısından sonra Davide Rebellin, genel klasmanda ikinci sırada bulunan Lampre Merida’dan Kristijan Durasek’den 15 saniye daha kazandı ve "liderlikte 22 saniye 7 saniyeden daha iyidir" şeklinde konuştu.

Lampre Merida’dan Kristijan Duraseki’de geçen sene Selçuk'ta, Davide Rebellin'in 5 saniye ardından 5. olmuştu.

Torku Şekerspor’da Denizli-Selçuk etabına iddialı hazırlanan ekiplerden. Sergey Grechyn, "Kaçışta mutlaka yer almamız için kesin emir aldık." dedi.