Bu sezon rakip sahalarda kazanma sorunu yaşayan Trabzonspor, 23. haftada Mersin İdmanyurdu’na patladı.

Süper Lig'deki tek deplasman galibiyetini Galatasaray karşısında (3-0) elde eden bordo mavililer, Mersin’de bu sezonki ikinci deplasman galibiyetini elde etti. 5-1’lik skorla da sezonun en farklı galibiyetine imza attı. Ligin ikinci yarısında oynadığı 7 maçta da mağlubiyet yaşamayan Trabzonspor, 17 puanla devrenin en çok puan toplayan takımı oldu. Puan cetvelinde 40 puanla 4’üncü sıraya yükselen bordo mavililerin Mersin deplasmanındaki farklı galibiyeti camiada moralleri yükseltti.

Süper Lig'in 22. haftasına kadar kendi sahasında en fazla puan toplayan takım olan Trabzonspor, deplasman maçlarında ise galibiyete hasret kalmıştı. Bordo mavililerin, bu dönemde dış sahadaki 10 müsabakada sadece bir kez yüzü gülmüştü. Deplasmandaki tek galibiyetini 3-0'lık skorla 10. haftada Galatasaray karşısında elde eden Karadeniz temsilcisi, 7 maçta beraberlik, 2 maçta ise mağlubiyet yaşadı. Bu sezon Avni Aker'deki maçlarda rakiplerine 9 puan kaptıran Trabzonspor, dış sahalarda bıraktığı 20 puanla ise zirve yarışında büyük yara almıştı.

Bordo mavililer, kötü deplasman karnesini düzeltme hedefiyle gittiği Mersin İdmanyurdu deplasmanında aldığı farklı skor yüzleri güldürdü. Mersin’de bu sezonki ikinci deplasman galibiyetini elde eden Karadeniz ekibi, 5-1’lik skorla da sezonun en farklı galibiyetine imza attı. Ligin ikinci yarısında oynadığı 7 maçta da mağlubiyet yaşamayan Trabzonspor, 17 puanla devrenin en çok puan toplayan takımı oldu. Bordo mavililer, ligin ikinci yarısında oynadığı 7 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Söz konusu maçlarda kalesinde 8 gol gören bordo mavili ekip, rakip fileleri ise 17 kez havalandırdı.

Teknik direktör Ersun Yanal, sezonun ikinci yarısında topladıkları 17 puanla devrenin lider takımı olduklarını belirtti. İkinci yarıdaki performanslarının önümüzdeki maçlar için iyi bir motivasyon olacağına işaret eden deneyimli hoca, "Bunu avantaja çevirmek ve önümüzdeki maçlara da bu davranışı ve tutumu devam ettirmek istiyoruz." dedi.

Mersin maçında deplasmandaki ikinci galibiyetlerini aldıklarını hatırlatan Yanal, bunu devam ettirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Yanal, "Kazanmaya devam edip şu andaki 4 takım içerisinde nereye kadar çıkabilirsek, oraya ulaşmak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.