Turizmciler, Manavgat'ta kışın otellerin açık kalması için doğa sporları turizmini canlı tutacak. Manavgat'ta bir hafta sonra otellerin doluluk oranı yüzde 85 seviyesinden yüzde 35 seviyesine düşeceği belirtildi.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölgelerinde kışın otellerin açık kalması için başta Batı ve Kuzey Avrupa ülkelerinde tanıtım yaptıklarını söyledi.

Manavgat'ın iklim yapısı, doğal güzelliği ve bir çok doğa sporuna ev sahipliği yapacak parkurların bulunmasının bir avantaj olduğunun altını çizen Aydoğan, "Hedefimiz bisiklet, futbol, su sporları, tenis, oryantiring (koşarak yön bulma), Nordic Walking (İskandinav yürüyüşü), doğa yürüyüşü, sağlıklı yaşam turlarıyla kışın otellerin doluluk oranlarını yüzde 35'ten yüzde 50'ye çıkarmak istiyoruz. Özellikle bölgemiz Avrupalı bisiklet tutkunları için Mayorka'dan sonra en cazip yer. Yine Side, Seleukeia, Selge antik kentler ile dünyaca ünlü kumul orman olan Sorgun Çamlığı ile Titretengöl İskandinav turistlerin oryantiring sporunda en cazip alanı. Oryantiring sporunda dünyanın en iyi parkurlarına sahibiz. Kış döneminde Batı ve Kuzey Avrupa'dan yüzde 15'lik turist çekmek istiyoruz. Bu sebeple sürekli doğa sporları turizmi canlı tutmak istiyoruz. Kışın Kuzey Avrupalı turistlerin doğa sporları için İspanya, İtalya, Fransa, Malta, Portekiz'e gitme yerine ülkemize gelmelerini sağlamak istiyoruz. İlk etapta 250 Avrupalı turisti çekmek istiyoruz. " diye konuştu.