Tayland'ın Ayutthaya şehrinde bu sene 11.'si düzenlenen 'World Wai Krü Muay Thai' törenine 67 ülkeden bin 200 Muay Thai sporcusu katıldı.

Tayland'ın tarihi şehirlerinden biri olan Ayutthaya, bu sene 11'incisi düzenlenen 'World Wai Kru Muay Thai’ya ev sahipliği yaptı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği törende İtalya, Fransa, Brezilya, Amerika başta olmak üzere toplam 67 ülkeden bin 200 sporcu katıldı.

Aktivite için ülkeye gelenler beraber hatıra fotoğrafı çektirdi. Programda, Muay Thai kültürü anlatan gösterilerde, muz ağacının gövdesini ayakları ile kıran sporcular büyük ilgi çekti. Ayrıca Muay Thai dövüşçüleri yaptıkları kardeşlik müsabakaları ile izleyenlerden tam not aldı. Bazı sporcular ise Muay Thai kültürünü simgeleyen dövmeleri vücuduna yaptırdı.

Tayland Turizm Otoritesi (TAT) yöneticisi Thawatchai Arunyik yaptığı açıklamada, Tayland'ın Muay Thai sanatının evi olduğunu belirtti. Ayrıca Arunyik, töreni Tayland kültürünün eşsiz unsurlarından biri olarak niteledi.

Törende, yaklaşık 50 Muay Thai ustası kendilerine ayrılan özel yerde oturdu. Programa dünyanın dört bir yanından katılan sporcular, ustaların önlerinden geçerek kendilerini selamladı.

Geleneksel Tayland dansı, ateş dansı ve fillerin de yer aldığı ülkenin tarihini anlatan gösteri ile program sona erdi.