Galatasaray Kulübü yöneticisi ve başkan adayı Dursun Özbek, başkan adaylarından Adnan Öztürk'ün adaylıktan çekilmesine çok üzüldüğünü söyledi.

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GSYİAD) başkanlık seçimine davetli olarak katılan sarı - kırmızılı yönetici ve başkan adayı Dursun Özbek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yönetim listesi hakkında mevcut yönetimdeki bütün arkadaşları ile görüşme aşamasında olduğunu kaydeden Özbek, Ali Dürüst ile de görüştüklerini belirtti. Dürüst'ün kulübe uzun yıllar hizmet ettiğinin de altını çizen Dursun Özbek, "Başarılı, son derece sevdiğimiz bir isim. Ali her zaman benim yanımdadır. Seçime gireriz girmeyiz. Neticede Galatasaray için, Ali Dürüst iyi bir Galatasaraylıdır. Galatasaray'da illaki seçime girmek ya da yönetim kurulunda olmak hizmet etmek değil. Örneğin ben Galatasaray'a 15 seneden beri hizmet ediyorum. Bizim Galatasaray'da böyle bir etik var, dolayısıyla Ali benim çok sevdiğim kardeşim, her zaman Galatasaray'ın hizmetinde olan birisidir. Seçime girdi, girmedi, bunu kutuplaştırmamak lazım. Kendisi her zaman Galatasaray'ın yanında olduğunu açıkladı. Bunu böyle değerlendirmek lazım." diye konuştu.

Galatasaray Kulübü'nün başkan adaylarından Adnan Öztürk'ün adaylıktan seçilmesini de değerlendiren Özbek, "Adnan'a üzüldüm. Adnan rahatsızlığından dolayı çekildi. Adnan benim çok sevdiğim bir kardeşim. Ben onun ağabeyiyim. Sağlık sorunu nedeniyle çekildiğini öğrendim. Bu nedenle de üzüldüm. İnşallah sağlığına kavuşur, bu tatlı yarış içinde o da olur. Kendisini de arayacağım." dedi.

Beşinci yıldızı takmak için geldiklerini de dile getiren Dursun Özbek, "Galatasaray bir spor kulübü. Dolayısıyla 110 senedir sportif başarıya odaklıyız. Galatasaray'ın sportif başarıda şampiyonluktan başka bir hedefi yok. Bizim yapacağımız iş, bu hedefi kaybetmemek. bu hedefe odaklanarak çalışmak. Her seferinde de her sezon şampiyonluğa oynar, şampiyonluğun da bana göre en büyük adayıdır. Biz bu amaçla geliyoruz. Galatasaray'ın dördüncü yıldızını takmak amacıyla zaten şu anda çalışıyoruz. Tek hedefimiz o. Bundan sonra da beşinci yıldız hedefimiz. Bizim başka türlü bir hedefimiz olamaz. İnşallah öyle olur." şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın otel projesi hakkında da bilgiler veren sarı kırmızılı yönetici, "Otel projesi yürüyor. İnşaat başladı. Onun dışında birkaç tane daha projem var. Bunu da yakın sürede açıklayacağım. Göreceksiniz ki, Galatasaray'ın yeni projeleri sonrası bugün anlatılan kara tablonun öyle olmadığını göreceksiniz. Benim iddiam, Galatasaray'ın mali tablosunun medyaya yansıyan şekli gibi olmadığını göstermek. Galatasaray'ın bu işin içinden ne kadar kolay çıkacağını hep birlikte göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

'Galatasaray'ın 2016 sonrası mali kriteri sıkıntılı gözüküyor. Bu otel projesi ona yetişecek mi?' sorusuna ize Özbek, "Üzerinde çalışıyoruz. Bütün kulüplerin dikkate alması gereken bir şey. O itibarla da çok sıkı çalışıyoruz. Bizim bir endişemiz yok." diye cevap verdi.

Yönetim listesinde kimlerin olacağı hakkında bilgi vermekten çekinen Özbek, "Şu anda isim vermeyim. Listenin sonuna geliyorum. Bu liste çalışmaları bitecek. Tek tek açıklamak yerine liste komple bittiğinde açıklamakta büyük fayda var. Taraftar listeyi gördüğü zaman "Galatasaray'da olması gereken liste bu" diyecek. Hep başarıya odaklı insanlardan seçilmiş, Galatasaray'da çalışacak insanlardan seçilmiş. Ben bu listeyi yaparken, adama göre iş prensibinden ayrıldım. İşe göre adam. Ayrıca bir sloganımız var, "3D" sloganımız var. Dayanışma, disiplin denetleme bizim olmazsa olmazımız." diyerek sözlerini tamamladı.

Sloganlardan bir tanesi olan, denetlemenin şirketler bazına da inmesini sağlayacağız. Seçime bu sloganla gireceğiz.