Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, şampiyonluk yarışının son ana kadar süreceğini ve Galatasaray'ın şampiyonluk şansınını ise yüzde 34 olduğunu söyledi.
Galatasaray TV'de yayınlanan programa katılan Başkan Yarsuvat, Galatasaray ve Türk futbol camiasıyla ilgili soruları cevapladı.
Süper Lig'de üç takımın şampiyonluğa oynadığını ifade eden Başkan, şampiyonluk şanslarını yüzde 34 olduğunu belirterek, "Üç tane takım var şampiyonluğa oynayan, gönlüm 4. yıldızı takmaktır. Bizim yüzde 34 şampiyonluk şansımız var, diğerlerinin de yüzde 33. Son ana kadar şampiyonluk yarışının devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

PRANDELLİ BAŞARISIZ OLDUĞU İÇİN GÖNDERİLDİ
Hamza Hamzaoğlu'ndan önce takımın başında görev yapan Cesare Prandelli'yi başarısız olduğu için yolladıklarını kaydeden Duygun Yarsuvat, Prandelli ile ilgili şunları kaydetti:
"Prandelli'yi başarısız olduğu için yolladık. Biz yönetime geldiğimiz zaman dalga geçiyorlardı bizle, 4 çeker diyorlardı. Prandelli de Şampiyonlar Ligi falan değersiz diyordu, bunlar Galatasaray değerlerine yakışmaz. Prandelli'nin Galatasaray'a saygı duymadığını gördük. Bizde yollarımızı ayırdık."
Ocak ayında takımlara yapılan transferlerin verimsiz olduğu inancını taşıdıklarını kaydeden Galatasaray Başkanı, "Ocak ayından yapılan transferlerde diğer takımlar verim alamadığı oyuncularını elden çıkartmak ister. Geriye gidelim, bir önceki dönem yapılan 9 ara transfere gidelim. Kaç tanesi oynuyor? Ocak ayında bir transferin yapılması yanlış, adaptasyon için zaman yok. Takımın oyuncuları, yapılan her transferden rahatsız olabilir, bazılarının performansı düşebilir." diye konuştu.
Galatasaray'dan devamlı başka takımlara gideceği idida edilen Wesley Sneijder'i Galatasaray'ı sevmeyen gazeteci grubun istemediğini iddia eden Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sneijder'in satılmasını Galatasaray'ı sevmeyen gazeteciler yazıyor. Galatasaray aleyhinde çalışan bir gazeteci ordusu var. Sneijder'in gidebilmesi için bizim onun ücretini ödemememiz gerekiyor, böyle de bir durum yok. Sneijder'in arzusu Türkiye'de kalmak, gitseydi zaten geçen sene giderdi. Sneijder'i seyrediyoruz, çok güçlü bir oyuncu ve Galatasaray'a da bir çok maçı almıştır."
Duygun Yarsuvat, Bruma'nın değerli bir oyuncu olduğunu ve yollamayı düşünmediklerini ifade etti.

ERGİN ATAMAN'A SAHİP ÇIKTI
Galatasaray'da basketbolcu Göktürk Ural’ı tokatlaması sonrası sert eleştirilere maruz kalan Ergin Ataman hakkında Başkan Yarsuvat, şunları kaydetti:
"Ergin Ataman sürecini perşembe günü öğrendik, gelişmeleri baktık. Basketboldan sorumlu arkadaşımız Cem Topsakal bize durumu aktardı. Bu olay herkesin içerisinde değil, soyunma odasında olmuş. Soyunma odalarında da insanlar birbirlerine girerler. Bu olayın ortaya çıkması bizi rahatsız etti. 19 yaşındaki basketbolcu çocuğun babası bu olayı gazetede yayınlatmış, arkasında da federasyona gitmiş. Şikayet etmeseydi, bir şeyler yapardık. Ergin Ataman sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da en önemli hocalarından biri. Ergin Ataman bir hata yapmış olabilir ancak ben ve yönetim kurulumuz Ergin hocamızın arkasındayız. Ergin'den daha ziyade kendisi büyük sorumlulukları olan bir isim. Kol kırılır yen içinde kalır değil de, Ergin bunu başka bir şekilde halledebilir."