Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, mayıs ayında yapılacak kongrede başkanlığa aday olmadığını birkez daha açıkladı.

NTVSPOR'un yayınına katılan başkan Yarsuvat, Galatasaray'ın gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sözlerine mayıs ayındaki kongrede aday olmayacağı belirterek başlayan Yarsuvat, "Bir kere söz verdim, 210 gün için geliyorum dedim ve 210 gün sonra bırakacağım. Sözümü tutamazsam Duygun olamam. Bırakıyor olabilirim ancak ben yine Galatasaray’ın içerisindeyim. Galatasaray başı boş durumdaydı ve tüzük kuralları çiğneniyordu. İki kere süre uzatılmaya gitti 2 seneydi, 5 seneye çıktı. Buna mani olmak için 210 gün olarak tayin ettik. Bu bana bir hikayeyi hatırlatıyor. Biliyorsunuz bir uçak firmasının pilotu uçağı düşürdü. Bizim Galatasaray’ın pilotu da Alpler’de paraşütle atladı. Bizde kontrolü ele alıp, Yeşilköy’e indirdik. Ünal Aysal’ın yarı yolda bıraktığını düşünüyorum." dedi.
Galatasaray'da göreve gelince kadrolarda indirime gittiklerini ifade eden Başkan Yarsuvat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray obez bir çocuk gibiydi. Kadrolar şişmişti, biz onları indirdik ama daha da inmesi lazım. 120 kişi indirdim ama daha da inmesi lazım. Masrafları kısmamız lazım ki biz kıstık. Kısınca da çok eleştiri aldık."

Galatasaray'ın Avrupa'ya gidip gidememesi konusundaki sıkıntılar konusunda da Başkan Yarsuvat, "2016'da gidememe tehlikesi vardı ama şuan yok. Eğer şampiyonluğu kaybedersek direkt gidemeyiz. Futbolun başında olan 2 arkadaşım var. Abdürrahim ve Ali Dürüst. Onların sonsuz faydaları var, takımı takım gibi yaşatıyorlar. Siz düşünüyor musunuz Abdürrahim, Sneijder ile tavla oynuyor. Türk gibi oldu. İtalyanlar onun bütün kimyasını bozmuştu. Yerli oyuncular da dahil. Mali güçlüklerle karşılaştığınız zaman başarının yardımcı olması lazım. Bu takımın şampiyon olması ve dördüncü yıldız ve herkes buna kilitlendi. Şampiyon olduğumuz vakit mali güçlüğümüz ortadan kalkar. Bir kulüp başarılarıyla, yetiştirdiği oyuncularla para kazanır. O yüzden alt yapı çok önemli. Alt yapıdan gelen oyuncuları kendi takımında oynatmakla para kazanır."
Galatasaray'ın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'ndan övgüyle bahseden Başkan Yarsuvat, şunları dile getirdi:

"Şuan benim için en iyi teknik direktörü Hamza’dır. Ben Mancini’yi de beğenmedim, hele Prandelli’yi hiç beğenmedim. Bir kere Prandelli, İtalyanca’dan başka dilde konuşamıyor. Halkla ilişkiler uzmanını kendisi getirdi. Bir hanımı getirdi, kadın hem Türkçe bilmiyor, hemde Türkiye’yi bilmiyor. Biz herkesten 4 yer hale gelmiştik. Halk arasında lakabımız “4 çeker” olmuştu. Tazminat her zaman olabilir. Spor hukuku tıpkı iş hukuku gibi, sporcu ve antrenörleri koruyan bir hukuktur. Bir İtalyan dostum var. 6 ay dedi. 6 ay sonra kovarsınız dedi. İtalya’da biliyor bunu. Hiç başarılı olamadı, yanlış tercihti."

Duygun Yarsuvat, göreve devam etseydi Hamza Hamzaoğlu'nun hemen sözleşmesini yapacağını da dile getirdi.

YÜZDE 34 ŞAMPİYON BİZİZ

Duygun Yarsuvta, Galatasaray'ın şampiyonluk şansı konusunda da "Şuanda da kesin bir şey söyleyemiyorum. Gönlüm Galatasaray’ın şampiyon olmasından yana ama baktığınız zaman ligi üst seviyeleri mehter takımı gibi. 3 ileri gidiyor, 1 geri geliyor. O yüzden ne olacağını kesinkes söyleyemiyorum. Ama şuan göründüğü kadarıyla yüzde biziz."

Başkan Yarsuvat, .başkanlık seçiminde kendi döneminde görev alan Dursun Özbek'i de desteklediğini ifade etti.

Öte yandan Galatasaray camiası içinde konuşulan 'derin Galatasaray' tabirini ise Başkan, şöyle yorumladı: "Ben derin Galatasaray görüşüne katılmıyorum. Ben her basamakta bulundum. İnan Kıraç ile de zaman zaman karşı karşıya geldim. İnan okula karışır, eğitime karışır. İnan seçime girse seçilirdi. Herkes topu ona atıyor. İnan bir kez yaptı bunu. Ünal’ı lanse etti. 100 milyon doları var size verecek dedi. Herkes üstüne atladı. Sonu hüsran. İnan, 100 milyon taahhüt verdi, Ünal Aysal adına. Tevfik Fikret Salonu’nda."