Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Manisa ve ilçelerinde düzenlenen 16. Mercedes-Benz Ege Kupası'nı, finalde Fransa U16 Milli Takımı'nı 4-2 yenen Türkiye U16 Milli Takımı kazandı. Kupayı yedinci kez müzesine götüren Türkiye, bu turnuvada kupayı en çok kazanan ülke oldu. Futbolculara, maç sonunda düzenlenen törenle madalya ve şampiyonluk kupasını, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Arif Koşar verdi.

Daha önce altışar kez şampiyonluk yaşayan iki ülke, yedinci şampiyonluk için Mümin Özkasap Stadı'nda karşı karşıya geldi. Türkiye, Fransa'yı 4-2 yenerek kupayı yedinci kez müzesine götürdü. Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri 22. dakikada Görkem Çelik, 49. dakikada Alperen Kılıç, 58. dakikada penaltıdan Cafer Tosun ve 64. dakikada Ömer Faruk Canbirdi attı. Fransa'nın golleri ise 21. dakikada Mokeddem ve 47. dakikada Penneteau'den geldi. Karşılaşmayı Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Koşar ile birlikte seyretti.

Turnuvanın en iyi kalecisi, Norveç U16 Milli Takımı'nın kalecisi Odegard seçildi. En iyi defans oyuncusu ise Türkiye U16 Milli Takımı'ndan Recep Emişci oldu. Gol kralları üç golle Türkiye'den Görken Çelik, Fransa'dan Fortune ve Pennetteau oldu. En az sarı ve kırmızı kart gören Çek Cumhuriyeti ise turnuvanın en centilmen takımı seçildi. Norveç'i 3-1 yenen Çek Cumhuriyeti, üçüncülüğü kazandı. Türkiye'ye 4-2 yenilerek turnuvanın ikincisi olan Fransa'ya da madalya ve kupasını Arif Koşar verdi.