Eğitim-iş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Kürtül yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Eğitim-iş olarak Cumhuriyet Bayramının önemine vurgu yapmak için birincisi düzenlenen öğretmenler arası masa turnuvasını geleneksel hale getirmeyi düşünmekteyiz. Eğitim-iş olarak Cumhuriyet değerlerinin korunmasının ve yaşatılmasının günümüzde daha da önemli hale geldiği kanaatindeyiz. 

Sendika olarak sporun birleştirici gücünün bilinci ile öğretmenlerimizin tanışmasına ve kaynaşmasına vesile olmayı amaçladık. Turnuva gayet dostane ve sportmence geçmiş olup katılımcılar bu tür etkinliklerin devam etmesi yönünde taleplerini belirtmişlerdir. 

Turnuva sonunda Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa KURTUL birinci, Fatih Şekkeli İlkokulu öğretmeni İsmail KARA ikinci, Hacıağalar Ortaokulu Müdürü Fatih KAYA üçüncü oldu. Dereceye giren katılımcılara sendika tarafından ödüller verildi. Ayrıca turnuvaya katılan bayan öğretmenlere katılımlarından dolayı çiçek takdim edildi. Sendikayı temsilen Hukuk Sekreteri Adem MORKAYA turnuvaya katılan öğretmenlere, hakemlere ve emeği geçenlere bir teşekkür konuşması yaptı ve bu turnuvanın geleneksel hale getirileceğini söyledi.