Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 37 yıldır tekvando sporuyla ilgilendiğini, ilk kez Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Balıkesir'de düzenlenen Türkiye Tekvando Poomse Şampiyonası'na katılma fırsatı bulduğunu bildirdi.

Oğluyla beraber bu spora başladığını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

 "Emekli öğretmenim, tekvandoya 34 yaşında başladım. Oğlumu 'sporla ilgilen' diye tekvando kursuna yazdırınca tekvando benim de hoşuma gitti ve vazgeçemedim. Oğlumla beraber iki yıl devam ettik ve sınavla siyah kuşak sahibi olduk. Lisanslı olarak tekvando sporunu o zamandan beri yapıyorum. Ama öğretmenlik ve idarecilik görevim nedeniyle ulusal müsabakalara katılamadım. Antrenörlük yaptım, sporcu yetiştirdim. 71 yaşında ilk kez katıldığım Türkiye Tekvando Poomse Şampiyonası'nda +65 yaş kategorisinde ikinci oldum, gümüş madalya kazandım."

- Antrenmanlarını parkta yapıyor

Şahin, şampiyonaya parklarda haftada 4 gün antrenman yaparak hazırlandığını, salonda spor yapmaktan hoşlanmadığını söyledi.

Parkta daha rahat ve iyi bir ortamda çalışma imkanı bulduğunu dile getiren Şahin, "Gümüş madalya kazanarak bu çalışmaların karşılığını aldım. Açık havada çalışmak benim gibi belli bir yaşın üzerindekiler için daha avantajlı" dedi. 

Tekvandoda daha büyük başarılar elde etmek için bundan sonra da yoğun şekilde çalışmalarını sürdüreceğini aktaran Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim gibi yaşlarda olanlar için madalya kazanmak çok önemli, madalya bizleri 10-15 yaş gençleştiriyor. Daha önce Kayseri'de elde ettiğim dereceler vardı. 71 yaşından sonra ulusal bir yarışmaya katılma fırsatı buldum. Bu madalya bana büyük moral ve güç verdi. Allah izin verirse bundan sonraki hedefim Türkiye şampiyonu olmak. Ardından da sağlığım el verirse +66 yaş kategorisinde ülkemi yurt dışında başarıyla temsil etmeyi arzu ediyorum. Bunun için sağlığıma dikkat ediyorum, çalışmalarımı düzenli bir şekilde yapıyorum."