Kahramanmaraşlı baba, doğuştan iki kolu olmayan 10 yaşındaki kızının yüzme antrenmanlarına devam edebilmesi için işini bırakmak zorunda kaldı.

Egemenlik Mahallesi'nde yaşayan Bülent-Hülya Öztürk çiftinin ilk çocukları olan Sevilay, doğuştan kolları olmadan dünyaya geldi. Genç çift, çocukları Sevilay'ı yaşadıkları ekonomik sorunlara rağmen en iyi şekilde büyütmeye çalıştı.

Eğitimine devam eden ve ayaklarıyla yazan küçük kız, öğretmenleri ve arkadaşlarının desteğini yakından hissediyor.

Kendisi gibi iki kolu olmayan milli yüzücü Beytullah Eroğlu ile tesadüfen hastanede karşılaştıktan sonra yüzmeye başlayan Sevilay, yaklaşık 2 yıldır antrenmanlarını aksatmıyor.

Azmi ve gayretiyle dikkat çeken Sevilay, bedensel engelliler yüzme şampiyonalarında 3 birincilik ve 2 de ikincilik elde etti. Halen antrenörü eşliğinde çalışmalarına devam eden küçük kızın en büyük hedefi 2 yıl sonra katılacağı dünya şampiyonasından madalya ile dönebilmek.

- Babanın fedakarlığı

Kızına, fedakarlığıyla umut olan baba ise eşinin rahatsızlığından dolayı 5 yıldır evladına kol kanat oluyor. Genç baba, haftanın 5 günü antrenmana götürmek zorunda kaldığı kızı için işini bıraktı. Hayatını engelli kızına adayan baba, yaşadıkları ekonomik sıkıntıya rağmen Sevilay'ın antrenmanlardan geri kalmasını istemiyor.

Baba Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sevilay'ın başarısı için her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Sevilay'ı antrenmanlara kendisinin götürdüğünü anlatan Öztürk, şunları kaydetti

"Bir fabrikada vardiyalı olarak çalışıyordum. Ancak kızım son 2 yıldır düzenli antrenman yaptığı için kendisini havuza benden başka götüren kimse olmuyor. Zaman zaman iş yerinden izin aldığım için sorunlar yaşadım. Bundan dolayı 2 ay önce işimi bırakmak zorunda kaldım."

Evladının istikbalini düşünmek zorunda olduğunu dile getiren Öztürk, "İşimle kızım arasında seçim yapmak zorunda kaldım ve Sevilay'ın geleceği daha ağır bastı. Kendisi 8 yaşından bu yana havuzda ve bu süre içerisinde önemli mesafe aldı. İnşallah gelecekte ülkemizde büyük başarılar getirecek. Alacağı madalyalar aile olarak tesellimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Öztürk, Sevilay'ın mutluluğu ve başarısının her şeye değdiğini dile getirdi.

Sevilay Öztürk ise babasının işini bırakmasının kendisini daha da hırslandırdığını belirtti.

Babasının haftanın 5 günü yanında olduğunu anlatan Öztürk, "Antrenmanlarım devam ediyor. Hocalarım yardımcı oluyor, başarılı olmak için çaba gösteriyorum. Babam beni havuza götürüp iyi bir gelecek hazırlamak için işini bıraktı. Babamı çok seviyorum, onunla gurur duyuyorum" diye konuştu.

- Beytullah Eroğlu'nun şampiyonlukları etkiledi

Yüzme azmini kendisi gibi engelli Beytullah Eroğlu'ndan kazandığını belirten Öztürk, Kanada'da düzenlenen 2013 IPC Yüzme Dünya Şampiyonası'nda ilk defa final yüzerek Türk spor tarihine geçen Eroğlu ile gurur duyduğunu aktardı.

Antrenör Bekir Yaman ise Sevilay'ın geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi.

Küçük sporcusununTürkiye birinciliklerinin olduğunu vurgulayan Yaman, "Daha da güzel yerlere gelebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Avrupa şampiyonalarına katılabilmesi için 2 yıl beklemesi gerekiyor. Sporcum çok azimli ve istekli. Ayrıca hayat dolu biri" diye konuştu.