2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Basketbol Takımı, aday kadrosu A Milli Takım Başantrönü Ergin Ataman tarafından açıklanırken kadroya alınmayan Enes Kanter tartışması da devam ediyor.

Basketbol A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman'ın, NBA'de Oklahoma City Thunder'de bu sezon başarılı bir performans göstermesine rağmen Enes Kanter'i arkadaşlarından ve kendisinden özür dilemediği ve iyi yaklaşımlarına cevap alamadığı için A Milli Takım'a dahil etmediğini açıklamasına bir tepki de Zaman gazetesi spor yazarı Altan Tanrıkulu'ndan geldi.

'Ataman kucaklayıcı değil' diyen Altan Tanrıkulu, "Ataman defalarca gösterdiği gibi kucaklayıcı biri değil. Geçen yılki final serisinde 'Can güvenliğim yok' diyerek Ülker Arena’ya gelmek istememiş ve sonrasında sarı kırmızılı kulüp tarihine geçecek bir kararın çıkmasına neden olmuştu. Dünya şampiyonası öncesinde Preldziç’e öfke kusan bir tweet attı. Şimdi Avrupa şampiyonası var. Ve ülkenin 1 numaralı oyuncusu takımda yok. 1 numara ifadesini sübjektif olarak kullanmıyorum. Dünyanın en iyi liginde, en iyi istatistiklere sahip Türk oyuncusu Enes." derken, "Önce ülke Ergin Hocam!" başlığı ile kaleme aldığı yazısında da şu ifadeleri kullandı:

"Bir gerçeği kabul etmek lazım... Başarılı olmakla, kucaklayıcı olmak farklı şeyler.. Ergin Ataman çok başarılı bir çalıştırıcı ama defalarca gösterdiği gibi kucaklayıcı biri değil..

Geçen yılki final serisinde "Can güvenliğim yok" diyerek Ülker Arena'ya gelmek istememiş ve sonrasında sarı kırmızılı kulüp tarihine geçecek bir kararın çıkmasına neden olmuştu..

Dünya şampiyonası sırasında belki de en istemeden şans verdiği oyuncu olan Emir Preldziç'in son saniye üçlüğüyle çeyrek finale çıktık.. Turnuva öncesi "Emir'e öfke kusan bir twett attı.. Turnuva sürerken Enes için, "Milli Takım'a gelmek istiyordu ama ameliyat oldu. Basın bu olayı neden bu kadar abartıyor anlamıyorum." dedi.

Şimdi önümüzde Avrupa şampiyonası ve ondan önemlisi olimpiyat vizesi var.. Ve ülkenin 1 Numaralı oyuncusu takımda yok.. 1 numara ifadesini sübjektif olarak kullanmıyorum.. Dünyanın en iyi liginde, en iyi istatistiklere sahip Türk oyuncusu Enes.. Utah'tan Oklahama'ya geçtiği andan itibaren Oklahama inanılmaz bir çıkışa geçti.. Süperstar Durant'sız olmalarının kaybını Westbrook-Enes ikilisi kapattı.

Ortalamalara da bir bakalım.. Önce seçilenler..
Ömer Aşık: Maç başına 2 sayı, 7,3 ribaunt, 1,5 asist..
Ersan İlyasova: Maç başına 8,7 sayı, 3,8 ribaunt, 0,5 asist..
Furkan Aldemir: 2,3 sayı, 4,3 ribaunt, 0,7 asist..

Ve kadroya çağrılmayan Enes Kanter: Maç başına 15,5 sayı, 8,9 ribaunt, 0,7 asist..

Basketbol, istatistik sporudur Ergin Hocam.. "NBA'de ülkeyi çok iyi temsil ediyor" dediğin Enes Kanter'i almamanın ülkeye zarar verdiğini daha açık nasıl anlatabilirim?..