2015 FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Basketbol Takımı, B Grubu'nda turnuvadaki dördüncü maçında Sırbistan'a 91 - 72 mağlup oldu.

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "İzlanda maçını kazanıp gruptan çıkmak istiyoruz." dedi.

Ergin Ataman, ses tellerinde sorun olduğunu ve özellikle son molada konuşamadığını belirtirken, "O nedenle takımı yönetmesini Ufuk Sarıca’dan rica ettim. Sonuçta aynı görevdeyiz ve aynı işi yapıyoruz. İzlanda maçına kadar inşallah daha iyi duruma gelirim." diyerek, şunları söyledi:

"ARTIK İZLANDA MAÇINA BAKIYORUZ"

"Dün akşam saat 21.00’da otele gittik ve çok yıpratıcı bir maç oynadık. Sırbistan ise öğle saatlerinde İzlanda ile oynadı. Zaten Sırbistan çok güçlü bir takım. Biz hiç enerji ortaya koyamadık. Öyle olunca da kontrolü kaybettik. Devrede daha dirençli olmamız gerektiğini konuştuk, ama kazanamadık. Artık İzlanda maçına bakacağız.”

İtalya’nın İspanya’yı yenmesi büyük sürpriz oldu. Biz Almanya’yı yenince ilk 3 içinde olacağımızı düşünüyorduk, ama olmadı. İzlanda’yı yenersek üç galibiyetle gruptan çıkacağız. Averajla 4. olma durumumuz da var. Normal sonuçlara baktığımızda bizim ikincilik anlamında ciddi şansımız var. Ama şuan bizim elimizden başka şey gelmiyor. Hedef maçlarımızı kazanmaya geldik. İspanya maçını kötü oynadık. Sırbistan maçında da enerjimiz yeterli gelmedi."

Ergin Ataman, İzlanda'nın buraya geldiğine göre gücü olan bir takım olduğunu da belirterek, "İzlanda maçı yarın saat 22.00’de. Hem dinlenmek hem de hazırlanmak için zamanımız var. O maçı mutlaka kazanacağımıza inanıyorum." dedi.