PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'un teknik direktörü Erkan Sözeri, ilk iki haftada şansın yanlarında olmadığını belirterek, "Alışma sürecini en kısa sürede atlatıp seri 3 puanla kazanmaya başlayacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu takım her zaman hedefin içinde yer alacaktır. Sadece bir 3 puana ihtiyacımız var." dedi.

Ligde oynadığı ilk iki haftada 2 puan toplayan Balıkesirspor, cumartesi günü evinde oynayacağı Karabükspor maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Sözeri, kulüp tesislerindeki basın toplantısında, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Alanyaspor maçlarını değerlendirdi. İlk iki haftada topun Balıkesirspor'u sevmediğini ifade ederek, Karabükspor karşısında sahadan 3 puanla ayrılarak, geciken 3 puanı almak istediklerini söyledi. Takımda taşların yerine oturup oturmadığını tespit etmenin önemine değinen Sözeri, "Bakıldığı zaman bunu söylemek için çok erken. Bu alışma sürecini en az hasarla atlatmak bizim için kazanç olacaktır, çünkü sezon başları bütün takımlar için zor geçiyor. Her takımın her takımı yenebileceği bir lig. Alışma sürecini en kısa sürede atlatıp seri 3 puanla kazanmaya başlayacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu takım her zaman hedefin içinde yer alacaktır. Sadece bir 3 üç puana ihtiyacımız var. Karabük maçında da bunu elde etmek istiyoruz. Kazanmanın da vaktinin geldiğini düşünüyorum." dedi.

'ŞAMPİYONLUĞUN REÇETESİ 2 PUAN'

PTT 1. Ligde şampiyonluğa oynamanın reçetesinin, puantaj olarak 2 puan olduğunu ifade eden Teknik Direktör Sözeri, "Karabükspor'u yendiğimiz takdirde üç maçta 5 puana ulaşmış olacağız. Milli maç arasından sonra Elazığ ile deplasmanda oynayacağız. Oradan da 3 puanla ayrıldığımız takdirde dört maçta 8 puana ulaşırız ki bu durumda da ortalama 2 puana ulaşmış olur. Oynadığımız iki maçta kaçırdığımız gollere bakarsak, bugün 6 puanımız da olabilirdi." ifadelerini kullandı. Puan kayıplarının sorumlusunun sadece hakemler olmadığına dikkat çeken Erkan Sözeri, şöyle devam etti: "Bizim de bu kayıplarda sorumluluğumuz var. Biraz daha rakibimize yakın oynamamız gerektiğinin altını çizdik. Pozisyona girdiğimiz kadar pozisyon da verdik. Verdiğimiz pozisyonların nerdeyse tamamını top kayıplarından yaşadık. Bakıldığı zaman iki maçta da rakiplerimiz, organize olarak kalemize gelemedi. Daha agresif, daha istekli oynamamız gerektiğinin farkındayız. Mazeretlerin arkasına sığınmıyoruz, çünkü aynı şartlar rakipler için de geçerli."

Bu hafta Kardemir Karabükspor ile oynayacakları maçta hem güzel bir mücadele sergilemek hem de iyi oyun oynayarak 3 puanla tanışmak istediklerini aktaran Sözeri, "Kazanmayı alışkanlık haline getirmek istiyoruz. Oyuncularımız da inanılmaz bir özveriyle mücadele ediyor. Oynayanı oynamayanı, hepsi birbirini destekliyor. Bunu kulübede de, soyunma odasında da görüyorum. Bu camiaya yakışır bir şekilde mücadele edip üst sıralarda yer alacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın, çünkü bizim özgüvenimiz var. Buna alışık hem oyuncu grubumuz hem teknik ekibimiz hem de yönetimimiz var. Özellikle taraftarlardan ricam, bu hafta stadı doldurmaları. Bu haftaki rakibimiz, ligdeki en ciddi rakiplerimizden biri olan Karabükspor. Onlar bize itici güç olacaktır. Güzel bir 3 puanla seri galibiyetlere başlamak istiyoruz." diye konuştu.