Fenerbahçe’nin yeni kalecisi Fabiano Riberio, tek bir kaleciyi idol olarak görmediğini belirterek, Galatasaray’ın kaleci antrenörü Claudio Taffarel’i örnek aldığını söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’nde sürdüren Fenerbahçe’de Brezilyalı kaleci Fabiano Riberio, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sözlerine yeni sezon hazırlıklarını değerlendirerek başlayan Brezilyalı kaleci, "Çok iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Benim için de çok iyi gidiyor. Çok iyi ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hocamız tüm takıma faydalı olacak bilgileri aktarıyor." ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Vitor Pereira ile ilişkisinin sorulması üzerine Riberio, "Vitor Pereira ile ilişkimiz çok iyi. Birbirini çok iyi anlayan iki insanız. Porto’da da beraber çalışmıştık kendisiyle. Hocamız çok büyük bir profesyonel. Bunun dışında günlük ilişkimiz de çok iyi. Bayern Münih maçı içinse hiçbir oyuncu bir maçla değerlendirilemez. Oyuncu bir maçla dünyanın en iyisi ya da en kötüsü olamaz. Ben artık o maçı geride bıraktım. Fenerbahçe’ye ve işime konsantreyim. Takıma da alışıyorum. Takım arkadaşlarımla uyumum da her geçen gün daha iyi seviyeye geliyor." cevabını verdi.

"FENERBAHÇE’NİN TEKLİFİNİ KABUL ETTİĞİMDEN BERİ ÇOK MUTLUYUM"

Avrupa’da birçok kulüpte ilk 11’de oynamasının garanti olduğunun, Fenerbahçe’de kaleci Volkan’la rekabeti seçtiğinin hatırlatılması üzerine Riberio, "Fenerbahçe’den bana teklif gelince fırsatı kaçırmak istemedim. Fenerbahçe’nin teklifini kabul ettiğim andan beri çok mutluyum. Gelmeden önce de burada büyük kalecilerin olduğunu biliyordum. Ama her sporda olduğu gibi her sporcuda olduğu gibi ben de hep mücadele etmem gerektiğinin farkındayım. Çok sıkı bir şekilde çalışıp kadrodaki yerimi talep edeceğim. Ama bunu saygı ve mütevazılık çerçevesi içinde yapacağım. Burada kalıcı olmak için iyi bir performans sergilemem gerekiyor. Herkes benden memnun olmalı ki burada kalayım. Sezon sonunda göreceğiz burada mı kalacağım yoksa Porto’ya mı döneceğim." şeklinde konuştu.

Kendisine örnek aldığı kalecilerin sorulması üzerine de tecrübeli kaleci, "Hiçbir zaman tek bir kaleci şeklinde idolüm olmadı. Hep büyük takımlarda oynayan kalecileri seyrettim ve örnek aldım, iyi yönlerini almaya çalıştım. Ama bir örnek vermem gerekirse Taffarel’i söyleyebilirim. Türkiye’de de forma giydi ve hala burada çalışıyor. Ve o kazanan özelliğini her zaman sahaya yansıtan bir kaleci ve onu kendime örnek aldığımı söyleyebilirim. Kalecilerin oyun içindeki rolü de her geçen gün değişiyor. Oyuna katılımı artıyor. Bu yenilikleri takip etmek bir kaleci için çok önemli. Neyi daha iyi yapabilirim takımıma nasıl daha iyi katkı verebilirim şeklinde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ama kimin forma giyeceği şans bulacağı konusunda son kararı hocamız verecektir." diyerek sözlerini tamamladı.