Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Fatih İşbecer, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Galatasaray ile dost değiliz." sözlerine "Bir kişinin hezeyanları ile bu dostluk sekteye uğramayacaktır. Biz Fenerbahçelileri hala dostumuz olarak görüyoruz." cevabını verdi. Ayrıca İşbecer, derbi hakemi Fırat Aydınus'un hakemliği bırakmasını beklediklerini söyledi.

Galatasaray Spor Kulübü, Uber ile Galatasaraylı sporseverlerin Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’ya ulaşımını sağlamak için işbirliğine gitti. Toplantıya, Galatasaray’ı temsilen Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İşbecer ve Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı katıldı.

Toplantıda gündeme dair soruları da cevaplandıran Fatih İşbecer, Fenerbahçe maçında iyi ağırlanmadıklarını kaydetti. İşbecer, Kadıköy'de Fenerbahçe'nin sahasında medeniyet kuralları içinde ağırlanmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Maalesef son maçımızda Galatasaray yönetimi medeniyet kurallarının öngördüğü ölçüde ağırlanmadı. Bu hoş bir şey değil sportmenliğe de aykırı. Bizim örf ve adetlerimize de aykırı. Biz Galatasaray Spor Kulübü olarak ülke medeniyete daha uygun hareket edeceğimiz için gelen kulüp kim olursa olsun kendilerine en iyi şekilde misafirperverliğimizi göstereceğiz. Tabi ki gönül isterdi ki bizde karşı tarafta aynı şeyi görelim ama bu bir problem değil.

Sonuçta Galatasaray Kulüğbü, yöneticileri ve sporcuları bugün hangi kulüple müsabakaya giderlerse gitsinler karşı kulüp tarafından gayet hoş karşılanmaktadırlar. Rekabeti bir kenara koyup misafirperverlik konusunda her zaman iyi ağırlanmaktadırlar. Bizde imkanlarımız dahilinde aynı şekilde güzelce davranmaya dikkat ediyoruz. Senelerdir böyle davrandık bundan sonrada böyle davranacağız."

"AYDINUS'TAN DENİZ ÇOBAN TAVRINI BEKLİYORDUK"

Maçın hakemi Fırat Aydınus hakkında ise sarı kırmızılı yönetici, "Biliyorsunuz Deniz Çoban bundan birkaç maç öncesinde çıkıp özür diledi ve hakemliği bıraktı. Biz de aslında Fırat Aydınus’tan bekliyorduk işin açıkçası. Bu kadar kötü yönetip bir maçı ondan sonra hiçbirşey yokmuş gibi yorum yapmaması ilginç geldi. Sen buna senelerini vereceksin her sene eğitimini alacaksın ve bu işten para kazanacaksın ondan sonrada bir değil iki değil üç değil bir sürü hatayı gözden kaçıracaksın böyle hakemlik olmaz. Böyle hakemi halı sahada bile maç yönettirmezler." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 'Galatasaraylı futbolcuların ayağı titreyecek' açıklamalarına da açıklık getiren İşbecer, "Galatasaray oyuncusunun ayağı titremez. Nitekim titremediğini de gördük. Evet Galatasaray daha iyi bir mücadele edip daha iyi bir sonuçla dönebilirdi keşke sporun üzerine hakemin gölgesi düşmese idi. Sonuç olarak biz üç puanı kaybettiğimiz için üzgünüz. Tekme yağmuru altında sportmence mücadele ettik. Ne yazık ki sadece 1 puan alabildik." cevabını verdi.

Galatasaray'da yaşanan raporlama sorununda ismi geçen Fatih İşbecer, o konuya da açıklık getirerek, "Bir rapor polemiği falan yok aslında. Biz her maç sonrası düzenli olarak rapor istiyoruz. Bu her maçta var. Galatasaray geçtiğimiz haftalarda kötü sonuç almıyordu. Kendi geçmiş performansına göre biraz aşağıda kalmıştı. Şimdi olması gerektiği yerlere doğru ilerliyor. İyi bir seri yakalamıştık ama maalesef Pazar günü bu biraz sekmeye uğradı. Bundan sonrası da iyi gidecektir." dedi.

Aziz Yıldırım'ın 'Galatasaray ile dost değiliz.' sözleri hakkında ise İşbecer, "İki kulüp arasında yüz yılı aşkın bir rekabet ve dostluk vardır. Tabii ki bir kişinin hezeyanları ile bu dostluk sekteye uğramayacaktır. Biz Fenerbahçelileri hala dostumuz olarak görüyoruz. Eğer Fenerbahçe yönetimi maçı burada izlemek isterse başımızın üzerinde yerleri var." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.