Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda ipi göğüsleyerek ülkemizi Avrupa’da düzenlenen turnuvada temsil eden Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı zorlu rakiplerini bir bir yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Slovenya’da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Fatih Üniversitesi basketbol takımı final maçında Sırbistan’ı 73-66 yenerek şampiyonluğa adını yazdırdı. Şampiyona’da Slovenya, Hırvatistan ve Macaristan’ın bulunduğu grupta mücadele eden Fatih Üniversitesi dişli rakiplerini elemiş son olarak İtalya’yı da yenmeyi başararak adını finale yazdırmıştı.

Sırbistan ile çıkılan final mücadelesinde rakibi ile başa baş mücadele eden Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı, karşılaşmanın ilk yarısında 36-36’lık skorla soyunma odasına gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısında etkili oyunuyla Sırbistan’ı sürklase eden Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı, maçı 73-66 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.

"TÜRKİYE’YE ARMAĞAN EDİYORUZ"

Şampiyonayı değerlendiren Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı antrenörü İsmail Beleş, turnuvada çok zorlu rakiplerle mücadele ettiklerini ifade ederek, "Ekibimiz daha önce 2 kez final oynama başarısı göstermişti. Oyuncularıma sonuna kadar güveniyordum. Oyuncularımın benim ve takım için dua eden herkesin şampiyonluğun geleceğine dair inancı tamdı. Bu meslek hayatımdaki ilk Avrupa şampiyonluğum. Çok mutluyuz. Bu gururu Türkiye’ye armağan ediyoruz." dedi.

Şampiyon takımın kaptanları Kerem Özkan, Burak Yönder ve turnuvanın en iyi 5 oyuncusu arasına giren Sertaç Şanlı, Slovenya’ya şampiyon olmak için geldiklerini ve bunu başararak çok mutlu olduklarını söyledi. Sertaç Şanlı, "Turnuvanın en değerli oyuncuları arasına girmek kuşkusuz çok güzel bir duygu ama ondan daha önemlisi Fatih Üniversitesi olarak ülkemizi burada çok iyi bir şekilde temsil etmiş olmaktı." dedi.

Fatih Üniversitesi Sportif Direktörü Coşkun Uslusoy ise şampiyonluğu kendilerine dualarıyla destek olan güzel insanlara ithaf ettiklerini kaydetti.

BAŞARILARIYLA HEP ZİRVEDE

Fatih Üniversitesi Basketbol takımı geçmişinde de büyük başarılara imza atmış bir ekipten oluşuyor. Şimdiye kadar 5 Türkiye şampiyonluğu ve 3 Avrupa ikinciliği bulunan basketbol takımı bu başarılarını son olarak Avrupa şampiyonluğu ile taçlandırmış oldu.

Bu arada Fatih Üniversitesi’nin şampiyonluk haberi sosyal medyada da en çok konuşulan konuları arasına girdi. Haberin duyulmasıyla birlikte basketbol takımına #ŞampiyonFatihÜniversitesi hashtagi altında tebrik tweetleri yağdı.